100 kilometer utfordrende mountainløp i Aalborg

Anne Thorbjørn og Erik Hostrup på vei opp Signalbakken.
Anne Thorbjørn og Erik Hostrup på vei opp Signalbakken.

Alle terrengsyklister må sette kryss i kalenderen lørdag 26. april 2014. Da arrangeres Aalborg MTB Marathon.

 

 

– Vi vil se mange nordmenn her, som deltakere og som publikum. Løpet er for alle; fra ny-begynnere til de mest erfarne, sier initiativtaker og en av arrangørene av Aalborg MTB Marathon, Erik Hostrup.

Løypene er 25 kilometer, 55 kilometer eller fullmarathon på 100 kilometer.

– Dette er kuperte og utfordrende løyper i Aalborgs naturområder. 100 kilometers løypen har 1100 meter i høydeforskjell, til sammen-likning kan Birkebeineren skilte med 1000 høydemeter. Vi kan ikke skryte høye fjell, men vi har mange tøffe småbakker, sier Hostrup.

52 METER OVER HAVET

Han og terrengsyklist Anne Thorbjørn tar oss med til Aalborgs høyeste område, Signalbakken, 52 meter over havet. Herfra er det utsikt over byen.

– Bakkene er riktig utfordrende, og vi kan love at mange vil slite seg opp her, sier de og tråkker for livet opp den siste kneika.

ANDRE ÅRET

Interessen for det nye danske terrengløpet er enorm. Over 2000 stod på venteliste for å delta da det ble arrangert for første gang i april i år.

– Mange av deltakerne er nordmenn, og det er vi glad for. Vi vil nå åpne for at dobbelt så mange kan delta som sist. Så 3000 ryttere kan bli med. Vi anbefaler likevel påmelding raskt. Det blir rift om plassene, tror Hostrup, og legger til at det er mulig å melde seg på umiddelbart.

Terrengsykling er den idrettsgrenen som øker mest i Danmark.

UNDERHOLDNING

Også for tilskuere blir det moro. Start- og målområdet er ved Nordkraft midt i byen. Her blir det underholdning og salg av mat og drikke. – Vi legger også opp til at publikum kan stå langs løypa. Det blir Tour de France- stemning, lover Hostrup og Thorbjørn.

22/03/2024
Nå blir det enda gøyere i Fårup Sommerland – Aquaparken får to nye kjempelange vannrutsjebaner og nytt badeland for de yngste. Oppgraderingen av Aquaparken
14/03/2024
Ved påsketider titter våren frem i Aalborg – kan det pulserende storbylivet friste nå når vinteren endelig har gitt seg? – Pakk påskesekken og