En kopp te og en stol, takk

Hos Fru Møllers Antikcafé i Aalbæk kan du kjøpe en god kopp te eller stolen du sitter på.

 

Det dufter nykvernet kaffe og ferske rundstykker når du stiger over dørstokken til kaféen som helst vil befinne seg i forgagne tider, eller «fra før verden gikk av skaftet», som Fru Møller ville sagt det.

– Alt er til salgs i kaféen. Dette er kombinert kafé og antikvitetshandel. Det er innehaverne Jens Guldsmed-Thomsen og Mads Ejlersen fra Lykkegaard i Tversted som finner tingene på auksjoner og dødsboer, forklarer kafévertinne Sussi Skougaard.

Lystige sanger fra tredvetallet setter deg hen til tiden da bestemor var dronning på dansegulvet og beilerne kranglet om å trekke ut stolen for henne. Selv om beilerne glimrer med sitt fravær en regnfull søndag formiddag i Aalbæk, kan man i det minste kjøpe stolen med seg hjem om man sitter godt.

Fru Møllers spiskammer rommer gode, gammeldagse godbiter til kaffebordet, som lagkage eller hva med et glass portvin?

Skougaard serverer oss grovbolle med ost, eplekake og en stor kanne med økologisk Darjeeling te som gjemmer seg under en blomstret tevarmer. Sild, frikadeller, tarteletter, leverpostei, hjemmebakt rugbrød, øl fra Skagen Bryghus og iskaldt Carlsberg Fatøl står også på menyen.

Under lysekronen i bestestuen står et stort spisebord fylt til randen med håndbroderte duker, forklær og retro-tekstiler fra førtitallet. I de romslige reolene kan du gå på oppdagelsesjakt blant kopper og kar for å finne akkurat det du var ute etter, eller noe du ikke ante at du hadde bruk for.

Skagensvej 39, 9982 Aalbæk
www.frumollers.dk

 

22/03/2024
Nå blir det enda gøyere i Fårup Sommerland – Aquaparken får to nye kjempelange vannrutsjebaner og nytt badeland for de yngste. Oppgraderingen av Aquaparken
14/03/2024
Ved påsketider titter våren frem i Aalborg – kan det pulserende storbylivet friste nå når vinteren endelig har gitt seg? – Pakk påskesekken og