Aalborg for livsnytere

Noen sommerdager i Aalborg gjør deg lykkelig – byen er som skapt for par og livsnytere i alle aldre.

– Mange er ikke klar over at Aalborg er en herlig sommerby, men det er det. Aalborg er byen som gjør deg glad, sier Sandra Kjær Enevoldsen hos Destination Nord.

Aalborg er byen hvor du kan rusle rundt i brosteinsbelagte gater eller leie en sykkel og dra på piknik. Like øst for Aalborg er det nydelige strender, og i sentrum er det flotte parker hvor det er ypperlig å slappe av med en deilig dansk lunsj. Også på havnen syder det av liv om sommeren.

– Ta dere god tid til å rusle rundt i byen – besøk de mange, små nisjebutikker og selvsagt også de store shoppingsentre. Varemagasinet Salling, som også ligger midt i sentrum, er en opplevelse i seg selv. Salling sies å være Nord-Europas flotteste og mest moderne varemagasin. På taket ligger et spektakulært byrom. Salling Rooftop er en attraksjon med kafe og skybar, og herfra er det panoramautsikt over byen, forteller Kjær Enevoldsen.

Mer shopping? En kort biltur ut fra sentrum finner du Aalborg Storcenter, som er på hele 49 000 kvadratmeter og rommer 11 spisesteder, 61 spesialbutikker og Danmarks største Bilka.

– Aalborg er også en by full av hyggelige restauranter, kafeer og barer. Det er ypperlig å ta en pause i solen på en av byens mange uterestauranter. Aalborg kan for øvrig friste med alt fra gourmetmåltider i toppklasse til lekker kafemat og eksotisk take-away. Penny Lane i Boulevarden er en hyggelig blanding av kafé, konditori, bakeri og butikk. Her er det alltid en koselig stemning. For øvrig er det bare å velge og vrake – det er nydelige steder overalt i byen.

– Et supert alternativ om du ønsker en gourmetopplevelse av de store; besøk Mortens Kro midt i Aalborg. Forsøk et høyt, dansk smørbrød – det smaker himmelsk, lover Kjær Enevoldsen.

Mortens Kro frister også med overnatting i to suiter innredet med det beste av dansk interiør og med solrike terrasser – den ene har til og med utendørs spa! Et annet alternativ for overnatting er Comwell Hvide Hus som ligger i grønne omgivelser – heller ikke langt fra Aalborg Zoo – den mangfoldige dyreparken.

– Aalborg kan også friste med bredt utvalg av museer, markeder, kunstutstillinger. Aalborg er utvilsomt byen for kunstelskere – du vil oppleve det på en spasertur. Byen er et stort utendørs galleri med mer enn 70 street art-verk. Det er veggkunst i parkeringshus, på store murbygg, på containere og murvegger. De fargerike verkene har motiver som varierer fra portretter til kjempehester og fugler, forteller Kjær Enevoldsen.

Skal hun anbefale kun et museum i sommer, blir det Lindholm Høje i Nørresundby.

– Her kan du se vakre fortidsminner fra yngre jernalder og vikingtid. Til sammen er det funnet 682 graver og 150 skip på stedet. Museet er virkelig interessant.

– Ja, Aalborg er en spennende by på alle måter– kanskje spesielt deilig om sommeren. Det er bare å sette kursen mot Aalborg – vi skal ta dere godt imot, sier Sandra Kjær Envoldsen.

13/06/2024
Heidi Løland-Andersen fra Lillesand elsker Danmark. Bare i fjor hadde hun 26 turer til det hun mener er verdens flotteste ferieland. – Jeg drar