Aalborgs nye stolthet

Musikkens Hus i Aalborg har en spektakulær arkitektur.
Musikkens Hus i Aalborg har en spektakulær arkitektur.

Musikkens Hus i Aalborg blir et av Europas mest spennende konserthus. Arkitekturen er spektakulær og akustikken i verdensklasse.

 

–  Endelig får vi et bygg  hvor vi kan formidle musikk med varme. Akustikken er helt utrolig, jeg tør påstå at den blir i verdensklasse.  Det sørger den ultramoderne teknologien for. Publikum kommer til å bli imponert. Jeg er overbevist om at smilene blir brede i Musikkens Hus, sier musikksjef i Aalborg Symfoniorkester, Jan Kvistborg.

Han smiler allerede bredt når han viser rundt i bygget som er tegnet av det verdenskjente østerrikske arkitektfirmaet Coop Himmelb(I)au. Arkitekturen er spektakulær. Runde vinduer i utallige størrelser, bølgende vegger med amøbeformede profiler, store glassflater som lar lyset strømme gjennom alle etasjene, trapper som bukter seg. Det 20.000 kvadratmeter store musikkhuset er fullt av arkitektoniske detaljer og er like vakkert utvendig som innvendig.

Selve hjertet i huset er Konsertsalen med 1298 knallrøde stoler.

– Her skal du sitte og oppleve musikkens magi langt inn i sjelen, sier Kvistborg og lar

Matthias Herhmann fylle den vakre Konsertsalen med nydelig musikk. Cellisten fra Aalborg Symfoniorkester gir oss smakebiter på hva Musikkens Hus byr på i tiden fremover.

Harpist Mette Nielsen har funnet en sag en av de mange håndverkerne har lagt igjen og lar den erstatte harpen hun spiller på til vanlig.

– Hør. Lyden er bare himmelsk, sier Herhmann henrykt.

29. mars åpnes dørene for publikum. I 13 dager skal det feires at Musikkens Hus er en realitet.

Herhmann og kollegaene i Aalborg Symfoniorkester skal holde åpningskonserten sammen med andre utvalgte klassiske kunstnere.

– Det blir stort, sier Herhmann.

Konserthuset har vært savnet. 30 år har Aalborg ventet, utålmodig.

– Musikkens Hus er et av de mest ambisiøse og imponerende byggeprosjekter i Aalborg på mange år, sier Cathrine Billund Kallehauge ved Aalborg turistkontor.

Klarer du ikke vente til 29. mars; 18. januar startet det med guidede omvisninger i opplevelseskatedralen.

Se programmet:

 

 

 

 

 

13/06/2024
Heidi Løland-Andersen fra Lillesand elsker Danmark. Bare i fjor hadde hun 26 turer til det hun mener er verdens flotteste ferieland. – Jeg drar