Arkitektur og matkunst

Utzon Center ligger like ved Limfjorden.
Utzon Center ligger like ved Limfjorden.

Med ny restaurant på Utzon Center i Aalborgs havneområde får du nå den ypperste miksen av dansk arkitektur og dansk gastronomi.

 

I høst inviterer administrerende direktør, Anni G. Walther på Utzon Center, nordmenn til å bli bedre kjent med mesterarkitekten Jørn Utzon fra Aalborg. Det er 40 år siden Utzon tegnet Operahuset i Sydney og det blir markert med en stor Utzon-utstilling. Blant annet vil det være tegninger, skisser og filmer av Operahuset, men også av store verk som Bagsværd Kirke og Kingohusene i Helsingør.

Også Utzon Center er et mesterverk. Han tegnet det sammen med sønnen Kim Utzon. Kulturbygget åpnet i 2008, året Jørn Utzon døde.

– Her forenes arkitektur, design og kunst. Vi har mange typer utstillinger, men nå feirer vi 40 årsjubileet til Operahust i Sydney. Og da er det Utzon som er i sentrum, sier Walther.

Hun legger til; Jørn Utzons spennvidde som arkitekt er fra det grandiose og monumentale til det helt enkle.

Etter omvisningen serveres danske gourmet- smørbrød i restauranten med utsikt over Limfjorden. Den nye smørbrødrestauranten åpnet i mai i år, og det er kjendiskokken Morten Nielsen som forpakter stedet.

– Det gode smørbrødet er en del av dansk matkultur, og kjent også utover landets grenser. Vi har valgt fokus på smørbrød fordi vi syns det passer godt til senteret. Nå forener vi dansk arkitektur med dansk matkunst og tradisjon, sier hun.

Dersom du besøker restauranten på kveldstid, er det Utzon Aften. Da er det velkomstdrink og tre retters gourmetmenu.

– Det er et arrangement som starter klokken sju. Da serveres fantastisk mat, og gjestene kan nyte så mye drikke de ønsker frem til halv ti. Da stenger vi dørene, sier Walther.

stilfull smørbrødrestaurant.
Stilfull smørbrødrestaurant.
05/07/2024
Flere ganger i året reiser familien Nilsen fra Flekkerøy til Landal Rønbjerg Feriesenter ved Limfjorden. – Et helt perfekt sted for barnefamilier. Vi kan
13/06/2024
Heidi Løland-Andersen fra Lillesand elsker Danmark. Bare i fjor hadde hun 26 turer til det hun mener er verdens flotteste ferieland. – Jeg drar