Bo – Midt i smørøyet

smorøyet

Billund kommune midt i Danmark smykker seg med tre store attraksjoner: Legoland, Lalandia Aquadome og løveparken Givskud Zoo.

– Billund må være verdens beste feriested. Her er alt hva man kan drømme om av spennende opplevelser og aktiviteter. Avstanden fra Billund til fine sandstrender og byene Kolding og Vejle er heller ikke lang, sier Nina Moland Andersen, salgs- og markedssjef hos Color Line i Kristiansand.

Vegg i vegg med opplevelsessenteret Lalandia og Legoland er det bygd en liten ferieby med til sammen 850 hus. De minste på 72 kvadratmeter, de største hele 122 kvadratmeter.

– De største husene er fine for to familier som vil feriere sammen. Husene har fire soverom, stue med åpen løsning til kjøkken, bade og gjeste- toalett, forteller Moland Andersen.

Bor du i feriebyen er det gratis adgang til hele opplevelsesenteret Lalandia.

– Vi anbefaler familier å ha basen sin i denne moderne og fine feriebyen. Herfra er det kort vei til det meste. Besøk for eksempel Kolding med sitt storslåtte slott og koselige butikker, sier Moland Andersen.

Vejle ligger også en kort kjøretur fra Billund. Byen har koselige gater og masse spennende butikker. Like ved både Kolding og Vejle er det mange bademuligheter. Langs fjorden ved Kolding er strendene spesielt barnevennlige. Og både Kolding og Vejle kan skilte med noen av Danmarks beste strender. Binderup strand, Hejlminde strand og Løverodde strand i Kolding står på listen over Danmarks beste strender. Det gjør også Hvidbjerg strand, Mørkholt strand og Tirsbæk strand i Vejle.

www.visitbillund.dk

13/06/2024
Heidi Løland-Andersen fra Lillesand elsker Danmark. Bare i fjor hadde hun 26 turer til det hun mener er verdens flotteste ferieland. – Jeg drar