Colorkort og godt

regnskov

Color Line har laget Danmarkskortet. Det blir utvilsomt en slager for barnefamilier.

 

– Danmarkskortet er en nyhet for barnefamilier. Det er ikke et konkret kort, men en feriepakke som kan kjøpes gjennom oss. Danmarkskortet erstatter Kort-ferie-kortet som har vært en suksess, sier Nina Moland Andersen, salgs- og markedssjef hos Color Line Kristiansand.

Ved kjøp av Danmarkskortet gis det adgang til 10 store og spennende aktiviteter, det er 19 hoteller å velge blant og overfart med bil for en familie på fire. Kortets varighet er fra to til seks dager, og fra-prisen er på 4217 kroner. Enkelt og fleksibelt, det er nøkkelordene for kortet. Color Line har her valgt ut de beste parkene og de greieste overnattingsstedene. Dette kan du oppleve med det nye kortet:

1. LEGOLAND
Et besøk i Legoland i Billund kan være hylende morsomt. Her er 55 fartsfylte aktiviteter. En av slagerne er rutsjebanen X-plorer i Polar Land. Xtreme Raceres i Adventureland er også for de fartsglade. Legoland er bygd opp av mer enn 60 millioner legoklosser. Vegg i vegg med Leogoland ligger Lalandia, en miniby med 10.000 kvadratmeter stort badeland, sportshall og store lekeområder.
www.legoland.dk

2. AALBORG ZOO
Parken har over 1600 dyr fordelt på om lag 140 arter. Du kommer tett på mange av disse. Her kan du blant annet se isbjørner boltre seg både over og under vannet. Her er elefanter, kameler, løver, leoparder, tigre, sebraer, aper og krokodiller. Årets nyhet er en spektakulær dinosaurutstilling. Ved et besøk her får du vite mye om dinosaurenes liv 65 millioner år tilbake i tid. Dyreparken har også store parkområder og flere spisesteder.
www.aalborgzoo.dk

I Aalborg Zoo kan du oppleve en spektakulær dinosaurutstilling.
I Aalborg Zoo kan du oppleve en spektakulær dinosaurutstilling.

3. DJURS SOMMERLAND
Årets nyhet i Djurs Sommerland, Juvelen, er Danmarks største rutsjebane og Europas eneste double Launch Coaster; en investering til 70 millioner kroner. Her blir de reisende skutt av sted i høy fart – topphastigheten er 70 kilometer i timen. Selv om Djurs Sommerland har ekstremt mange fartsfylte tilbud, har parken også mange rolige aktiviteter for barnefamilier. Og et kjempestort utendørs badeland.
www.djurssommerland.dk

4. FÅRUP SOMMERLAND
5. juni åpner Orkanen i Fårup Sommerland, en enorm berg- og dalbane. I begynnelsen farer en rundt i 20 meters høyde, så fortsetter ferden gjennom en underjordisk tunnel i 75 kilometer i timen. Fårup har også Danmarks største utendørs badeland.
www.faarup.dk

5. FRIHEDEN
Tivoli Friheden i Aarhus er full av aktiviteter og har vært det helt siden 1909, men det var først i 1958 dette ble en forlystelsespark. Årets nyhet er Haunted House i 5D. Det handler om en forferdelig zombivirus som du må stoppe. Tør du ta på 3D-briller og bli med i vognen? Tivoli Friheden har alt for lekeglade i alle aldre; fra helt vill action og hårreisende gys til stille og rolige leker. Friheden er kjent for sine gode restauranter og mange konserter.
www.friheden

6. REGNSKOVEN
I Randers Regnskov vandrer du på jungelstier omgitt av eksotiske trær og blomster, frittgående dovendyr, aper og skilpadder. Parken ligger under tre drivhusaktige glasskupler og her kan du oppleve tre kontinenter; Asia, Afrika og Sør-Amerika. Til sammen er her om lag 450 forskjellige tropiske planter og 250 dyrearter. Omlag halvparten av dyrene spankulerer, hopper eller flyr fritt omkring, mens farlige dyr som alligatorene er plassert i innhegninger.
www.randersregnskov.dk

7. AQUA AKVARIUM OG DYREPARK
Ligger i Silkeborg, og har Danmarks største ferskvannsakvarium. Her kan du se de fleste danske ferskvannsfiskene. Du kan også ta en nærmere titt på enn rekke insekter, fugler, slanger, mink, vaskebjørn, bever og oter. Her er temautstillinger og eget basseng hvor du kan ta på fiskene. Anlegget har også store lekeområder og en fin park.
www.visitaqua.dk

Aqua Akvarium og dyrepark har Danmarks største ferskvannsakvarium.
Aqua Akvarium og dyrepark har Danmarks største ferskvannsakvarium.

8. JESPERHUS BLOMSTERPARK
Nytt av året er Martin og Ketils JungleZoo. En 3000 kvadratmeter hall, omgjort til jungel, hvor fugler lever fritt. Ellers erblomsterparken er opplevelse. Her er tusenvis av blomster, stauder, kaktuser og sukkulenter, og et stort innendørs lekeland. Vannløver kan også fryde seg, badelandet er stort. www.jesperhus.dk

9. NORDSØEN OCEANARIUM
Ligger i Hirtshals og har Nord-Europas største akvarium. Det rommer 4,5 millioner liter vann, mer enn nok til de sjarmerende månefiskene. Til sammen er her rundt 40 akvarier hvor det er mellom 2000 og 3000 fisk, fordelt på 70 arter. Nordsøen Oceanarium har også et virtuelt akvarium hvor du kan føre en fiskestim gjennom farefullt hav. Om sommeren er det også spennende å se selene bli matet, ekstra stas i år med lille Laura. Hun ble født 30 januar.
www.nordsoenoceanarium.dk

10. GIVSKUD ZOO
Løveparken Givskud Zoo ligger ca 20 kilometer fra Legoland. Her kjører du gjennom savannelandskap, møter sebraer, elefanter, neshorn og løver. Det er en spesiell opplevelse å se en løve på 200 kilo gå bare noen meter fra bilen. I alt er det rundt 1000 dyr og 70 forskjellige arter i parken. Du kan være med en safaribuss eller du kan kjøre egen bil. I parken er det også lekeplasser, rekreasjonsområder og spisesteder. www.givskudzoo.dk

I Givskud Zoo kan du oppleve 1000 dyr og 70 forskjellige arter.
I Givskud Zoo kan du oppleve 1000 dyr og 70 forskjellige arter.
22/03/2024
Nå blir det enda gøyere i Fårup Sommerland – Aquaparken får to nye kjempelange vannrutsjebaner og nytt badeland for de yngste. Oppgraderingen av Aquaparken
14/03/2024
Ved påsketider titter våren frem i Aalborg – kan det pulserende storbylivet friste nå når vinteren endelig har gitt seg? – Pakk påskesekken og