Dansk helaften

50 års feiring på Helnan Pønix Hotel i Aalborg

Kjøkkensjef Zelko Novakovic` og hotellsjef Tinne Viborg ønsker nordmenn velkommen til å holde selskap på Helnan Phønix Hotel i Aalborg.

 

– Helnan Phønix Hotel ligger midt i Aalborg sentrum. Holder du selskapet hos oss, bor du tett på handlegatene og andre opplevelser i sentrum, sier hotellsjef Tinne Viborg.

Niels Leleur Thomsen inviterte 45 gjester og la 50-årsfeiringen til Helnan Phønix Hotel i Aalborg. Det tradisjonsrike hotellet har et godt rykte på seg blant danskene, og Leleur Thomsen har valgt å holde selskaper der flere ganger.

– Hotellet har god atmosfære, smakfull mat og serviceinnstilt betjening. Min kone holdt 50-årsdag her for to år siden, og det var meget vellykket, så det var lett å velge Helnan Phønix Hotel igjen, sier Leleur Thomsen.

 

HippHurra
Jubilanten Niels Leleur Thomsen skåler med sin kone Majbrith Leleur.

Kulinariske retter
Han har valgt buffé med kalde og varme retter, og det serveres blant annet lakserullade, chili- marinerte kyllingbryst, røkt makrellfilet, okselår og svinemørbrad.

Under måltidet sørger hotellets servitører for at alle får nok å drikke, påfyll etter eget ønske er inkludert i prisen.

Ute på kjøkkenet sørger kjøkkensjefen for at det kulinariske ligger på det nivået hotellet er kjent for.

 

– Maten skal smake og være absolutt vellykket, det er viktigst for meg, sier kjøkkensjef Zeljko Novakovic´.

Kjøkkensjefen hadde ikke trengt å være der i kveld. Andre kunne steppet inn for ham, men når det holdes storselskap vil han være til stede. Det er tross alt hans kjøkken, han har jobbet der i 24 år, og han legger sin ære i at gjestene får en god matopplevelse.

– Gjestene skal oppleve at alt går på skinner og at maten smaker. Min styrke er at jeg husker alle småtingene. Ting må skje i riktig rekkefølge. Kjøttet skal ikke bare stekes riktig, det skal hvile passelig lenge, skjæres opp til rett tid og serveres i det rette øyeblikket. Alt må være timet på sekundet, sier kjøkkensjefen.

Han lyktes med timing og smak i dag også, hvis vi skal tro den gjesten vi møter på vei ut på for å ta seg en røyk etter måltidet:

– Maten smakte fortreffelig, den er alltid i orden her, og du får bare super service, sier den røyksugne.

Klokken 22.00 er det tid for dans og levende musikk. Det ganske lille bluesband spiller opp. Prismekronene i taket på Kongesalen virker helt uberørt av de blå tonene, de har hørt den slags før, de har hørt all verden.

 

helnanHotel2Historisk hotell
Dette er ikke første gang det arrangeres selskap på Helnan Phønix Hotel, Aalborgs eldste hotell ble etablert i 1853.Hotellet er sagnomsust, ikke bare på grunn av at han som bygde hotellet i sin tid kom hjem med slaver fra India og dengte sin kone like mye som slavene, men også fordi hotellet siden den gang har holdt på en gammeldags stil på interiør og atmosfære.
Slavehold og mishandling er det slutt på; nå er det service og kundepleie som gjelder.

Gjestene samler seg gjerne i de brune Chesterfieldmøblene i resepsjonsområdet før selskapet. Og etterpå. Og underveis. Dette er hotellets hjerte, sentralstasjonen der alt starter og holdes i gang, stedet der alle tar farvel når det hele er over for denne gang.

– Vi sier bare på gjensyn, man skal da også feire sin 60-årsdag, sier Leleur Thomsen.

 

VERDT Å VITE:

 

Helnan Phønix Hotel tilbyr gratis overnatting for vertsparet når det er 40 eller flere gjester. Festens øvrige deltakere får dobbeltrom til 815 kroner og enkeltrom til 695, som er 200 kroner rimeligere enn vanlig pris.

 

Hotellet tilbyr treretters festmiddag inklusive velkomstdrink og vin til maten til kuvertpriser fra 495 kroner.

 

Inkludert i prisen er invitasjonskort, meny til hver kuvert, bordkort, valgfri farge på dukene, servietter, lys og blomsterdekorasjoner.

 

Niels Leleur Thomsens buffé med velkomstdrink og vin/øl til maten kostet under 800 kroner kuverten.

05/07/2024
Flere ganger i året reiser familien Nilsen fra Flekkerøy til Landal Rønbjerg Feriesenter ved Limfjorden. – Et helt perfekt sted for barnefamilier. Vi kan
13/06/2024
Heidi Løland-Andersen fra Lillesand elsker Danmark. Bare i fjor hadde hun 26 turer til det hun mener er verdens flotteste ferieland. – Jeg drar