De syngende trærne i Aalborg

Sir Cliff Richard innviet i juni i år de syngende trærne i Aalborg, så vidt vites er det verdens eneste park med trær som synger.

 

Sangtrærne står i Kildeparken, ved siden av Aalborg kongres & kultur center. Ideen til parken kom fra direktøren for kultursenteret, Ernst Trillingsgaard. Han ville at artistene skulle etterlate et synlig bevis på at de hadde besøkt kultursenteret i Aalborg, og så ville han gjøre det på en original måte.

Det første synlige beviset som ble etterlat, var et tre som Sir Cliff Richard plantet i 1987. Siden den gangen har nærmere 100 artister fått sitt tre ved kultursenteret. Sissel Kyrkjebø er en av dem, og hun er også blant de første som har fått et syngende tre.

Nei, det er ikke vinden som spiller i trærne. Det er ikke engler. Ikke magi. Det er sang, og det kommer fra en innretning som er plassert foran hvert enkelt tre. Publikum slår selv på musikken ved det treet og den artisten man liker, og får da høre en medley av artistens mest kjente musikk.

Cliff Richard var i juni i år tilbake i Aalborg, både for å se til det treet han plantet i 1987 og for å innvie parken med de syngende trærne. Under besøket stoppet han blant annet ved Bob Dylans tre for å lytte.

Kultursenteret har blitt en attraksjon rikere. Og det er da show, som danskene sier. Og foreløpig er de helt alene i verden om å ha en park med syngende trær.

Europa Plads 4, Aalborg
www.akkc.dk

21/11/2023
Tradisjonen tro hyller Aalborg Zoo førjulstiden med hundretusenvis av lys. – Jul i Zoo har blitt en fin tradisjon hos oss. Vi pynter parken
19/10/2023
Banebrytende design i kombinasjon med funksjonalitet har gjort dansk arkitektur verdensberømt. Aalborg, Aarhus, Velje og Kolding kan skilte med mesterverk tegnet av verdensberømte arkitekter