Dragefestivaler

Drage2

Fargerike og fantasifulle drager fyller himmelen over Danmark. I sommer blir det dragefestivaler flere steder.

 

På den lille øya Fanø møtes hver sommer rundt 5000 drageentusiaster. Og rundt ti ganger så mange tilskuere tiltrekkes av denne vindleken med de fargesterke dragene; noen av dem tradisjonelle, andre utformet som eksotiske dyr eller romvesener. Noen er over 25 meter lange.

– Et flott skue. Med dragefestivalen settes sommeren i gang her på Fanø, sier direktør ved Visit Fanø, Poul Therkelsen, og inviterer alle til å bli med.

I år starter Fanø Dragefestival 20. juni og varer til 23. juni.

Rømøs brede strender er også populære blant drageelskere. Vinden her gir dragene fin flyt, og strendene er derfor velegnet for dragefest. Og i begynnelsen av september arrangeres det dragefestival, i år for 24. gang.

Dragefestivalen på den lille vadehavsøya på grensen mellom Danmark og Tyskland er den største i Danmark. Det er på Lakolk strand på Rømø det skjer. Her sendes fantastiske, hjemmelagede
drager opp mot himmelen. Her lærer drageentusiaster ulike knep og utveksler kunnskap og dragedetaljer.
De som ikke har drager, kan kjøpe. Og under festivalen lærer barn å lage sine egne drager.

Det er også verdt å merke seg at dragefestivalen er tilbake i Hirtshals, den arrangeres 18. og 19. mai. drager4_liten

DRAGEFESTIVALER:
Hirtshals: 18.-19. mai
Blokhus: 18.-19. mai
Fanø: 20.-23. juni
Nymindegab, syd for
Ringkøbingfjord: 29.-30. juni
Rømø: 6.-8. september
Kilde: www.danskdrageklub.dk

 

03/07/2023
Ønsker du en natt utenom det vanlige? Hos Nordsøen Oceanarium i Hirtshals kan du sove sammen med månefiskene. Dette kan du gjøre fra 10.
13/02/2023
Landal Rønbjerg Feriecenter ved Limfjorden er perfekt for barnefamilier. Det kan ekteparet Lindsay Asbjørnsen og Kjell Ronny Lid Johannessen og deres tre barn fra