Edle dråper

vingard

Hele sommeren er vinmarkene i sin vakreste prakt på Glenholm vingård.

 

– Vi tilbyr omvisning og smak av edle dråper, sier vinbonde Hans Jørgen Madsen.

Da Skagerrakposten besøkte vingården på høsten, hang tunge klaser med blodrøde druer på rankene, men Madsen lover at åkrene er like vakre om sommeren.

Glenholm vingård ligger idyllisk til på en langstrakt høyde 45 meter over Limfjorden, noen kilometer sør for Løgster. Det hele startet for 20 år siden.

Besøkende på gården tilbys både vin og kortreist mat.
Besøkende på gården tilbys både vin og kortreist mat.

– Vi kjøpte noen dekar jord og bygde opp gårdsbruket. Vi begynte å eksperimentere med ulike druesorter for å finne de som er hardføre nok for det nordjyske klimaet, forteller Madsen.

Nå dyrkes åtte sorter, og druene trives godt takket være det milde og stabile klimaet langs Limfjorden.

– Druene blir håndplukket og sortert. Vi lager vin på den gammeldagse måten etter klassiske prinsipper og det brukes ingen kjemikalier eller filtreringsmetoder under produksjonen. Hele vindruen brukes og bidrar til å gi vinen dens smak og karakter, forteller Madsen.

– Nå produserer vi rundt 7000 flasker i året, fordelt på rød, hvit, mousserende, dessertvin og druebrennevin, sier han. Vinen kan du kjøpe under et besøk på gården; eller nyte i restauranten sammen med mat laget av lokale råvarer.

Fra restauranten og uteserveringen er det utsikt over Limfjorden og åkrene. – Gjestene er alltid velkommen til å gå en tur i åkrene, sier Madsen.

Et knippe Glenholm-produkter.
Et knippe Glenholm-produkter.

Åpningstider: Juni, juli, august og september, alle dager kl. 11-17.

Fjordlystvej 21 968, Ranum
www.glenholm.dk

05/07/2024
Flere ganger i året reiser familien Nilsen fra Flekkerøy til Landal Rønbjerg Feriesenter ved Limfjorden. – Et helt perfekt sted for barnefamilier. Vi kan
13/06/2024
Heidi Løland-Andersen fra Lillesand elsker Danmark. Bare i fjor hadde hun 26 turer til det hun mener er verdens flotteste ferieland. – Jeg drar