Elsker Danmark

Heidi Løland-Andersen fra Lillesand elsker Danmark. Bare i fjor hadde hun 26 turer til det hun mener er verdens flotteste ferieland.

– Jeg drar til Danmark så ofte jeg kan, enten med familien eller med venner. I Danmark finner jeg roen og senker skuldrene på en helt annen måte enn her hjemme, sier Heidi.

Hun kan ikke få nok av de milelange strendene og av det brusende Vesterhavet. Hun elsker danske delikatesser, design og kultur.

– Jeg har fullstendig forelsket meg i Danmark. Jeg blir simpelthen glad av å være der. Det er noe med den lune danske atmosfæren og alle de hyggelige menneskene, sier hun.

Heidi har forøvrig smittet hele familien med sin Danmarks-feber.

– I Danmark er det enkelt å leve et langsomt liv. På ferie får vi god tid sammen – det jeg vil kalle kvalitetstid, legger hun til.

Heidi og familien har alltid feriert i Danmark – det vil si på Jylland. De har vært på bilferier, campet og leid feriehus. Familien har vært i de fleste byene på Jylland, besøkt museer, badeland og Legoland.

– Jeg har også feriert i Danmark sammen med mine foreldre og tre søstre. Jeg har bare gode minner fra den tiden, sier Heidi.

Fascinasjonen av Danmark og den danske naturen var grunnen til at hun og mannen kjøpte seg feriehus på Skallerup for litt over et år siden.

– Da vi skulle kjøpe hus, måtte vi dokumentere at vi hadde tilknytning til Danmark. Jeg fant da frem kvitteringer på reisene jeg har hatt de siste ti årene. Jeg fant ut at det var rundt 50 turer, og det ble rundt 20 til før vi fant drømmehuset. Det ligger midt i den flotteste, danske natur – med fasaner, harer og rådyr som lusker rundt, sier Heidi.

Hun drømte om et hus hvor hun kunne se, høre og lukte Vesterhavet.  Et feriested hvor hun og familien kan nyte stillheten, men samtidig bo nær mange typer opplevelser.

– Vi har fått akkurat stedet vi drømte om. Den ville og vakre naturen er det som fascinerer meg mest. Jeg nyter å være ute når vinden herjer. Danske strender og klitter er noe helt annet enn den vakre skjærgården i Blindleia.  Jeg elsker at det er rått og vilt, sier Heidi og tar frem mobilen og viser bilder av huset, klittene og vakre solnedganger.

– Turområdene ved huset er fantastiske og strendene er eventyrlige. Her er stier som snor seg gjennom et klittelandskap, og fra feriehuset er det vakker utsikt mot havet og horisonten, forteller hun.

05/07/2024
Flere ganger i året reiser familien Nilsen fra Flekkerøy til Landal Rønbjerg Feriesenter ved Limfjorden. – Et helt perfekt sted for barnefamilier. Vi kan