En kopp te og en stol, takk

Hos Fru Møllers Antikcafé i Aalbæk kan du kjøpe en god kopp te eller stolen du sitter på.

 

Det dufter nykvernet kaffe og ferske rundstykker når du stiger over dørstokken til kaféen som helst vil befinne seg i forgagne tider, eller «fra før verden gikk av skaftet», som Fru Møller ville sagt det.

– Alt er til salgs i kaféen. Dette er kombinert kafé og antikvitetshandel. Det er innehaverne Jens Guldsmed-Thomsen og Mads Ejlersen fra Lykkegaard i Tversted som finner tingene på auksjoner og dødsboer, forklarer kafévertinne Sussi Skougaard.

Lystige sanger fra tredvetallet setter deg hen til tiden da bestemor var dronning på dansegulvet og beilerne kranglet om å trekke ut stolen for henne. Selv om beilerne glimrer med sitt fravær en regnfull søndag formiddag i Aalbæk, kan man i det minste kjøpe stolen med seg hjem om man sitter godt.

Fru Møllers spiskammer rommer gode, gammeldagse godbiter til kaffebordet, som lagkage eller hva med et glass portvin?

Skougaard serverer oss grovbolle med ost, eplekake og en stor kanne med økologisk Darjeeling te som gjemmer seg under en blomstret tevarmer. Sild, frikadeller, tarteletter, leverpostei, hjemmebakt rugbrød, øl fra Skagen Bryghus og iskaldt Carlsberg Fatøl står også på menyen.

Under lysekronen i bestestuen står et stort spisebord fylt til randen med håndbroderte duker, forklær og retro-tekstiler fra førtitallet. I de romslige reolene kan du gå på oppdagelsesjakt blant kopper og kar for å finne akkurat det du var ute etter, eller noe du ikke ante at du hadde bruk for.

Skagensvej 39, 9982 Aalbæk
www.frumollers.dk

 

05/07/2024
Flere ganger i året reiser familien Nilsen fra Flekkerøy til Landal Rønbjerg Feriesenter ved Limfjorden. – Et helt perfekt sted for barnefamilier. Vi kan
13/06/2024
Heidi Løland-Andersen fra Lillesand elsker Danmark. Bare i fjor hadde hun 26 turer til det hun mener er verdens flotteste ferieland. – Jeg drar