Et eventyr om vin og unik overnatting

Er du vin- og mat-elsker og dessuten klar for en overnatting utenom det vanlige? Da bør du ta turen til Cold Hand Winery vest for Randers.

Historien om Cold Hand Winery er et lite eventyr, ikke om danske prinsesser og prinser, men om noen jyder som nå lager verdens beste fruktvin. Og som inviterer til en unik overnatting, gjerne kombinert med 3-retters gourmetmiddag og vinsmaking.

Drømmen om å lage eplevin startet i 2010 med Jens Skovgaard og Flemming Villebro sin kjærlighet til de syrlige, danske eplene. Nå lager de vin av epler, pærer, kirsebær, solbær, rips, rabarbra, plommer, kvede og bjørnebær.

Fruktvinene har høstet heder og anerkjennelse og serveres på de beste gourmetrestauranter, kan kjøpes i hele Danmark og på Vinmonopolet i Norge.

Kryokonsentrasjon kalles metoden som brukes for å produsere vinen, men i følge vinmakerne er det det danske klima som gjør vinen til en drøm.

Vingården er også en drøm der den ligger naturskjønt til mellom Randers og Viborg.

Her er det ikke bare produksjonslokaler – på gården kan du også overnatte i autentiske 11 000 liter store italienske vintønner, i en ikonisk restaurert Airstream-vogn fra 1972 eller i luksuriøse, tematiserte glampingtelt.

Oppholdet bør absolutt kombineres med omvisning, vinsmaking og middag.

13/06/2024
Heidi Løland-Andersen fra Lillesand elsker Danmark. Bare i fjor hadde hun 26 turer til det hun mener er verdens flotteste ferieland. – Jeg drar