Et paradis for de lekne

Bademoro

I Lalandia Billund venter en verden full av lek med det gigantiske badelandet Lalandia Aquadome som hovedattraksjon. Men også fjorårets nyhet, Winter World, med akebakke og skøytebane, er godt mottatt.

 

I det 10.000 kvadratmeter store badelandet er det sommer hele året; 30 grader i lufta og 28 i vannet. Her kan man kose seg under palmene, i boblebad, more seg i bølgebasseng, svømme i grotter med tropisk fisk eller få et skikkelig adrenalinkick i en av de mange rutsjebanene.Vannrutsjebanen Tornadoen er for de virkelig fartsglade. Her kan fire personer rutsje sammen på en opplåsbar flåte; etter en rolig start virvles flåten inn i Tornadoens sentrum, der du med høy fart fyker opp og ned langs sidene.

Bumpercars kan du prøve på skøyteisen i Lalandia.
Bumpercars kan du prøve på skøyteisen i Lalandia.

Winter world
I fjor utvidet Lalandia med attraksjonen Winter World, som holder åpent hele året – også om sommeren. Her er det skøytebane og en spennende kjelkebakke. Vil du være på glattisen, bør du ta en tur med de morsomme radiobilene, Bumpercars. De nye vinteraktivitetene er et supplement til mye annen Lalandia-moro. High Hump- trampolinen er en slager. Her kan både voksne og barn få sommerfugler i magen når de løftes høyt til værs. Monky Tonky lekeland, minigolf, bowling og bueskyting er andre aktiviteter i Lalandia. Her er også masse underholdning for barn, sportshaller og utendørsaktiviteter.

10.000 kvadratmeter med bademoro.
10.000 kvadratmeter med bademoro.

Middelhavsstemning
Lalandias hjerte er torget hvor det er avslappet middelhavsstemning. Bak de sydlandske husfasadene er det restauranter, små kafeer og butikker. Og over torget er det en innendørs naturtro blå himmel, kun med lette skyer. Vil du bo nær all moroa tilbyr Lalandia flere forskjellige typer moderne feriehus.

Lalandia Billund, Ellehammers Allé 3, Billund
www.lalandia.dk

 

 

Annen bademoro:
Deilige vanntemperaturer i tropiske omgivelser kan du også få andre steder på Jylland: På Skallerup Klit, bare 20 minutters kjøretur fra ferjeterminalen i Hirtshals, kan du bade i et gedigent badeland og leke i et nesten like store lekeland.

www.skallerup.dk

 

I Frederikshavn kan du også ta en karibisk dukkert. På Stena Lines hotell er et 1500 kvadratmeter stort badeland. Her er det innredet for å gi en følelse av å være i Karibia.
www.stenaline.no/TheReef

 

Dayz Rønbjerg byr på et vell av aktiviteter og her er et 2000 kvadratmeter stort badeland. Ligger ca 45 minutters kjøretur med bil sørvest for Aalborg.
www.dayz.dk

 

 

 

 

22/03/2024
Nå blir det enda gøyere i Fårup Sommerland – Aquaparken får to nye kjempelange vannrutsjebaner og nytt badeland for de yngste. Oppgraderingen av Aquaparken
14/03/2024
Ved påsketider titter våren frem i Aalborg – kan det pulserende storbylivet friste nå når vinteren endelig har gitt seg? – Pakk påskesekken og