Fem byer i Danmark

aarhus
Aarhus har mye å tilby. Blant annet kan du oppleve kunstmuseet Aros.

 

Aahus har alltid noe å tilby tilreisende, men du trenger ikke gjøre annet enn å sitte langs Åboulevarden og kose deg i det sjarmerende Latinerkvarteret. For øvrig er shopping i Danmarks nest største by en opplevelse. 9. februar til 26. mai: De tre verdensstjernene Yves Klein, James Bayars og Anisk Kapoor har utstilling på kunstmuseet ARoS. Fra 9. til 24. februar er det vinterferiemoro på byens museer, musikkhus og teatre. Den Gamle by er verd et besøk. Vil du ha fartsfylte aktiviteter er Segworld Park på 6000 kvadratmeter i Aarhus et must. Det er også Racehall – Europas største innendørs Go Kart Center. 22. februar kan du oppleve en av Danmarks dyktigste komikere, Jan Gintberg, på Norsminde Kro like utenfor Aarhus. 3. til 4. mai: SPOT-festivalen arrangeres i og omkring Musikhuset i Aarhus. Festivalen er et utstillingsvindu for moderne nordisk rock.

www.visitaarhus.dk

skagen copy

Skagen er sommerbyen med det fine lyset,men er like sjarmerende vinterstid. En opplevelse er å stå på Grenen med en fot i Skagerrak og en i Kattegat. Dette er Danmarks nordligste punkt.Skagen er for øvrig en by med mange små og spennende butikker, mye keramikk og glasskunst. Fra 9. til 24 februar er det Vinterdage i Skagen; det arrangeres vandreturer, massevis av underholdning for barn, det vil være smaksprøveri delikatessebutikker og det blir konserter. 7. til 9 og 14. til 16.mars: Aalbæk Sjøw revy på Feriecentret Skagen Strand.

www.skagen-tourist.dk

kolding

Kolding, med om lag 90.000 innbyggere, ligger sør på Jylland, ikke langt fra grensen til Tyskland.I byens sentrum finnes nærmere 200 butikker. En av de spennende er Georg Jensen Damask, som har både butikk og fabrikkutsalg. Her er det mulig å kjøpe rimelige kvalitetstekstiler. Fastelavenssøndag, 10. februar, blir en helt spesiell dag på Koldinghus Slott. Fra 13. mars til 8. september blir det utstilling av kunstneren Nick Cave fra USA på Trapholt. Dette er den første samlede presentasjonen av Nick Cave som holdes i Nordeuropa.

www.visitkolding.dk

hirtshals

Hirtshals er byen hvor havna og sentrum går i ett. En tur på de lange strendene er en opplevelse, også vinterstid. Hirtshals har de siste årene fått en rekke nye forretninger, men fortsatt er det Slagter Winther som er trekkplaster og nummer 1 for nordmenn. Hirtshals største attraksjon er Nordsøen Oceanarium, med Nord-Europas største akvarium som rommer 4,5 millioner liter vann.

aalborg

Aalborg er Danmarks fjerde største by med yrende handlegater og en uhøytidelig atmosfære. Med over 1100 butikker er Aalborg en drøm. I sentrum ligger shoppingsenteret Friis, og i utkanten av byen ligger Aalborg Storcenter med blant annet Bilka. Byen er også full av fristelser for dem som vil kose seg på kafeer og restauranter. Aalborg har et vell av opplevelser året rundt. Fra 11.-24. februar innredes et stort lekerom med blant annet klatrevegg og trampoliner i DGI-huset i Nordkraft. Fastelavn, søndag 10. februar, bør feires i Aalborg Zoo. Dyreparken har fått nye innbyggere; sumatratiger og asiatiske løver. Til sammen har parken 140 forskjellige dyrearter. Fra 7. til 10. mars kan du få med deg Queen-musikalen, We will Rock You, på Aalborg Kongress & Kultur Center.

www.visitaalborg.com

22/03/2024
Nå blir det enda gøyere i Fårup Sommerland – Aquaparken får to nye kjempelange vannrutsjebaner og nytt badeland for de yngste. Oppgraderingen av Aquaparken
14/03/2024
Ved påsketider titter våren frem i Aalborg – kan det pulserende storbylivet friste nå når vinteren endelig har gitt seg? – Pakk påskesekken og