På samme måte som vi har hummerfiske i Norge, har danske sitt østersfiske; 2. oktober åpner fisket etter Limfjordens gull. Men til forskjell fra oss, feirer danskene fisket med festivaler og arrangementer for alle.
I Skive-regionen markeres fisket med Oyster Trophy Week fra 10. til 19. oktober – med fest og mange arrangementer.
– Kom på besøk om du elsker østers og blåskjell eller vil smake dem for første gang, oppfordrer Inger Lise Dahl ved Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter.
Hun har invitert eksperter til å fortelle om Limfjordens blåskjell og østers, og sørger for at det blir servert gode Limfjordfortellinger. Og selvsagt blir det smaksprøver og lokale restauranter vil ha østers i ulike varianter på menyen.
Det blir også arrangert besøk til havnen i Glyngøre, hvor den lokale fiskeren Svend Bonde ønsker velkommen. Bonde har etablert Glyngøre Shellfish, som leverer limfjordsøsters året rundt til de beste restaurantene i Danmark og ellers i verden.
I følge Bonde er Limfjorden det ideelle levestedet for østers, her trives den godt og vokser langsomt. Dette gjør Limfjordsøstersen stor, kjøttfull og med en helt spesiell smak og konsistens.