Fest og moro i Aalborg under EM i håndball

– Ta med flagg og jublende godt humør, så lover vi topp underholdning, sier keeper Ole Erevik og kantspiller Håvard Tvedten.
– Ta med flagg og jublende godt humør, så lover vi topp underholdning, sier keeper Ole Erevik og kantspiller Håvard Tvedten.

Håndballstjernene Ole Erevik og Håvard Tvedten er klare for norsk storinnrykk under EM i håndball i Aalborg i januar. De gleder seg vilt og lover underholdning og spenning når det norske laget er i aksjon.

 

De tre innledende EM-kampene for de norske guttene skal spilles i Gigantium like utenfor Aalborg sentrum.

– Aalborg er nesten som hjemmebane for alle på det norske laget. Klart det er en fordel, sier Erevik fra Stavanger og Tvedten fra Stord.

De viser rundt i Gigantium. Her er de godt kjent, de to er sentrale spillere for Aalborg Håndbold, som vant årets serie.

– Her skal de norske flaggene vaie og heia-ropene ljome utover banen. Ja, vi håper på drahjelp fra mange nordmenn. Jubel fra tribunen er helt klart med på å løfte hele laget. Så kom til Aalborg, sier de to.

De våger imidlertid ikke å love seier i de tre innledende kampene mot Island, Ungarn og Spania.

– En knalltøff pulje. Vi er ikke favoritter til noen av disse kampene, men det betyr ikke at vi kommer til å tape. Vi har gode muligheter. Og uansett vil det bli masse action og jevne kamper med nerve til sist sekund, sier håndballproffene. De trives godt på håndballbanen i Aalborg, og skryter av byen.

– Aalborg syder alltid av liv, sier Erevik. Og under EM kommer det til å bli helt vilt. Cathrine Billund Kallehauge i Visit Aalborg lover fest og moro i byen disse dagene.

– Jeg er helt sikker på at stemningen blir topp i gater og på utestedene. Og vi har mye å tilby både de kulturinteresserte, de som vil handle og for alle de som vil kose seg med god mat og drikke. Aalborg har noe for alle, sier Billund Kallehauge.

Hun er vant til å møte nordmenn i byens gater, men under EM håper hun det blir ekstra mange.

– Kampene i Gigantium er en opplevelse. Jeg vil våge påstanden om at du har ikke vært på skikkelig håndballkamp før du sett en kamp i Gigantium. Vi tror på fulle tribuner. Siden de danske håndballguttene skal spille i Herning, skal du ikke se bort fra at mange dansker også tar turen til Gigantium for å heie frem nord•menn. Dette blir gøy, sier hun. Gigantium i Aalborg har god plass til norske håndballfans.

KAMPENE:

12. januar kl 16.00 Island – Norge

14. januar kl 20.15 Norge – Spania

16. januar kl 20.15 Ungarn – Norge

22/03/2024
Nå blir det enda gøyere i Fårup Sommerland – Aquaparken får to nye kjempelange vannrutsjebaner og nytt badeland for de yngste. Oppgraderingen av Aquaparken
14/03/2024
Ved påsketider titter våren frem i Aalborg – kan det pulserende storbylivet friste nå når vinteren endelig har gitt seg? – Pakk påskesekken og