Fester i Skagen, Sæby og Frederikshavn

Helga 14. -15. juli blir det ballett og opera under åpen himmel ved Den Tilsandede Krike i Skagen.
Helga 14. -15. juli blir det ballett og opera under åpen himmel ved Den Tilsandede Krike i Skagen.

Sommeren er tida for store opplevelser i Skagen, Sæby og Frederikshavn. Da blir det dans, musikk og maritim moro.

 

I pinsa er det jazz som står på menyen. For femte år på rad arrangeres den populære jazzfestivalen – Jazz og Fisk. I dagene fra 5. til 8. juni blir det konserter på restauranter, på torvet og i havna.  Og det blir jazz i alle varianter; Nordisk jazz, New Orleans jazz, sving jazz, humoristisk jazz og ung jazz.

– Byen kommer til å sprudle av glade toner, velsmakende menyer og ikke minst et feststemt publikum. Det blir fantastisk, lover Lene Kappelborg, turistdirektør for Turisthus Nord – Skagen, Sæby og Frederikshavn.

Siste helga i juni, fra 27. til 29. juni, er det Tordenskjoldsdager i Frederikshavn, Skandinavias største maritime 1700-talls festival. En kulturbegivenhet for hele familien med fokus på Skandinavias største sjøhelt Peter Tordenskiold.

Denne helga er havna fylt med vakre seilskuter fra hele verden, det blir historisk teater, marked som på Tordenskjolds tid og masse underholdning.  Og overalt i byen vil du møte Tordenskjolds soldater.

Og ikke nok med det; 14. og 15. juli blir det ballett og opera under åpen himmel ved Den Tilsandede Kirke i Skagen. Området er som skapt for svevende dansere med strutteskjørt og tåspissko. Danserne får også selskap av operasangere i verdensklasse.

– Vi lover en annerledes, vakker og uforglemmelig opplevelse, sier Kappelborg.

22/03/2024
Nå blir det enda gøyere i Fårup Sommerland – Aquaparken får to nye kjempelange vannrutsjebaner og nytt badeland for de yngste. Oppgraderingen av Aquaparken
14/03/2024
Ved påsketider titter våren frem i Aalborg – kan det pulserende storbylivet friste nå når vinteren endelig har gitt seg? – Pakk påskesekken og