Festivalhøst

Danmark er festivalenes land – og i vårt naboland er det festivaler for en hver smak:

 

Skulpturer i sanden

I år arrangeres den 15. Internasjonale Sandskulpturfestival i Søndervig. 12 000 tonn sand er forvandlet til et fantasifullt mylder av havliv. Årets tema er nemlig ”Livet under havoverfladen”. Og sandskulpturene, skapt av internasjonale sandskulpturkunstnere, forteller om havdyrenes glupske og eventyrlige verden. I fjor besøkte over 148 000 festivalen. Varer ut oktober.

sand2

Hyllest til havets gull

Fra 22.-24. september kan du delta på Danmarks eneste ravfestival – den arrangeres på Vejers strand med en rekke aktiviteter i byene Blåvand og Henne. Festivalen er en hyllest til ravet, som er Danmarks gull.  Her kan du lære om rav, lære å finne rav og det blir en rekke smaksopplevelser; ravrøket laks og ravøl. Det blir også utstillinger, hvor du blant annet kan se hva rav brukes til.

sp-ravfestival

Lokale delikatesser

Dra til Randers 23. september og la deg forføre av en rekke lokale delikatesser. Matfestivalen i Randes er i år en del av Gastronomisk Region Midtjylland og kulturby 2017, det betyr ekstra mye godt. Det blir en mengde utstillere, fornøyelige smaksprøver, foredrag og aktiviteter for barn; ponniridning, lyslaging og et stort hoppetårn er på området.

 

Antik og retro

Til Børglum Klosters antik og retro messe kommer det utstillere fra hele Danmark. Her blir det vist alt fra antikke møbler, kunst, porselen og glass til skandinavias keramikk, lamper og en rekke retroeffekter. Børglum Kloster i Løkken gir messen et historisk sus. Arrangeres fra 13-15. oktober.

 

Ølfest

Nordic Brew Festival arrangeres i Frederikshavn siste helga i oktober, og dette er en fest som gir en helt spesiell ølopplevelse. Det blir massevis av øl, god stemning og musikk. Festivalen er et møtested for bryggerier fra hele Norden, og her kan du få gode råd om du ønsker å brygge ditt eget øl. Det er en ølfest litt utenom det vanlige, blant annet med morsomme kåringer; det beste godnatta ølet, dagen derpå-øl og det beste julebrygget.

 

Animasjosfestival

Fra 25. september til 1. oktober kan du være med i et spennende univers, og  bli bedre kjent med animasjonsfilmens magiske verden. Viborg Animations Festival er Danmarks største animasjonsfest, og den største filmfesten i Jylland.  I år blir det særlig fokus på Japan, som er en av de store nasjonene innen animasjon. Under festivalen blir det blant annet en rekke gratis filmer og konferanser.

Animated Learning Lab og Viborg Kunsthal. Foto: Bo Amstrup

Railway run

Bli med på løp  på gamle jernbanespor fra Viborg til Løgster 24. september. Løpet er på 50 miles eller 80,5 kilometer. Du kan løpe hele strekket alene eller dele turen med venner. Ruten er uten for mange bakker og ligger i et vakkert område. Det blir underholdning underveis, og masse underholdning og aktiviteter ved mål ved Løgstør Havnebad.

railwayrun-fb-logo-hvid

Skagen Marathon

7. oktober er det igjen løpefest i Skagen – for 8. gang arrangeres Skagen Marathon. Det er også mulig å løpe halvmarathon, 11 og 5,5 kilometer. I tillegg er det eget barnemarathon. Alle rutene er i naturskjønne omgivelser rundt Skagen.

spSkagen Marathon 2012

Xtreme Mandehørm

Barske menn inviteres til et ekstremt, men morsomt 12 kilometer langt løp. Det loves skyhøy puls og voldsomme utfordringer. Du kan løpe alene eller melde deg på som et lag med fire eller fem deltakere. Utfordringene kommer underveis, ingen vet hva man skal gjennom. Etter løpet er det bierparty. Det er Dansk Firma idræts Forbund som arrangerer løpet flere steder i Danmark i september og oktober.

spxtreme mand

Havstrygerløbet

Et løp i spennende terreng som går fra Hirtshals skole gjennom skog- og klitområder i Lilleheden Klitplantasje. Lange strekk er også på strendene og på fine grusveier. Du kan velge mellom halvmarathon, 10,6 og 4 kilometer. Den korteste løya er et mini-marathon for barn mellom 6 og 12 år. Arrangeres 21. oktober.

 

www.visitdenmark.dk

 

 

22/03/2024
Nå blir det enda gøyere i Fårup Sommerland – Aquaparken får to nye kjempelange vannrutsjebaner og nytt badeland for de yngste. Oppgraderingen av Aquaparken
14/03/2024
Ved påsketider titter våren frem i Aalborg – kan det pulserende storbylivet friste nå når vinteren endelig har gitt seg? – Pakk påskesekken og