Fransk i Aalborg

Atmosfæren og servicen er topp på Bistro59.
Atmosfæren og servicen er topp på Bistro59 (foto: Kjell Inge Søreide).

 

 

Du trenger ikke dra til Paris for å nyte franske delikatesser. Forsøk Bistro59 i Aalborg.

 

Atmosfæren hos Bistro59 i Aalborg er rolig og dempet. Vi får bord ved vinduet og kan bare lene oss tilbake og nyte mat og drikke.

– Dette er en hyggelig oase. Jeg har vært her flere ganger, sier Morten Christiansen ved nabobordet. Han er ikke alene om å  være godt fornøyd, anmelderne i White Guide  beskriver restauranten  som ultrafransk og med svært god mat, at servicen er avslappet, hyggelig og varm.

Emilie og Thomas Egebo startet Bistro59 for et år siden – Thomas er kokk og Emilie tar seg stort sett av alt annet. Det er hun som har stått for den lune og uhøytidelige innredningen.

Verken hun eller Thomas har noe spesielt forhold til Frankrike, men Thomas ville servere fransk husmannskost. Den er laget av gode råvarer og er enkelt tilberedt. Smaker himmelsk.

Rettene som står på det faste menykartet er relativt få, men i tillegg er det tavleretter som varierer med årstidene. Alt fransk – også vinkartet er fullt av lekre franske dråper.

 

03/07/2023
Ønsker du en natt utenom det vanlige? Hos Nordsøen Oceanarium i Hirtshals kan du sove sammen med månefiskene. Dette kan du gjøre fra 10.
13/02/2023
Landal Rønbjerg Feriecenter ved Limfjorden er perfekt for barnefamilier. Det kan ekteparet Lindsay Asbjørnsen og Kjell Ronny Lid Johannessen og deres tre barn fra