Gled dere til Fårups nye Berg- og dalbane

Berg- og dalbane-entusiaster elsker Fårup Sommerlands nye attraksjon.

Den 40 meter høye og 905 meter lange berg- og dalbanen Fønix, som har toppfart på 95 kilometer i timen, ble offisielt åpnet 9. april.

Vi er utrolig stolte over at vi her i Fårup Sommerland kan skryte av at vi har Danmarks absolutt største berg-og-dalbane. Med denne historiske investeringen ser vi fram til en utrolig spennende sesong, og vi tror og håper at vi med en sånn attraksjon kan trekke mange nordmenn hit, sier direktør i parken, Niels Jørgen Jensen.

I tillegg til at Fønix er Danmarks største berg-og dalbane, er den også den raskeste og høyeste i Danmark. Berg- og dalbanen blir den første i verden med en stall loop, der den klassiske loopen kombineres med en omvendt camelback, noe som gir en opplevelse av å være vektløs i 2,5 sekunder. Fønix har for øvrig 14 forskjellige elementer som dropp, loops og twists.

Fårup Sommerland har investert nærmere 100 millioner kroner i Fønix, noe som gjør berg-og-dal-banen til den største investeringen i parkens historie. Den nest største investeringen skjedde i 2013, da Fårup Sommerland presenterte Orkanen til 44 millioner kroner.

22/03/2024
Nå blir det enda gøyere i Fårup Sommerland – Aquaparken får to nye kjempelange vannrutsjebaner og nytt badeland for de yngste. Oppgraderingen av Aquaparken
14/03/2024
Ved påsketider titter våren frem i Aalborg – kan det pulserende storbylivet friste nå når vinteren endelig har gitt seg? – Pakk påskesekken og