Halvmaraton i flott dansk natur

image-2

Deler av Havstrygerløbet går på stranden.

År etter år har Inger Dagny Saanum og en rekke venninner fra Mandal løpt kilometer etter kilometer i vakkert dansk strand-  og klitlandskap. Nå er de på nytt klare for Havstrygerløbet i Hirtshals i oktober.

 

– Vi er en hel gjeng fra Mandal som reiser sammen, sier Saanum –  helt uten å nevne at hun de siste tre årene også har gått av med seieren på distansen halvmaraton for damer. Og det på en tid på rundt 1.25.

– Havstrygerløbet er et flott løp i spennende terreng. Det er jo ikke så mye bakker i Danmark, det er vinden som er den største utfordringen, og da spesielt på de lange slettene, sier Saanum.

Starten går ved Hirtshals skole og går herfra gjennom skog- og klitområder i Lilleheden Klitplantasje. Og de siste årene har det vært rundt 350 løpere på startstreken.

– Vi løper gjennom skog, klitområder og på strendene et godt stykke mot Skagen. Mye av turen går også på fine grusveier, en del av returen er på asfalt, sier Saanum.

Hun skryter ikke bare av selve løpet, men også av arrangørene og rammen rundt Havstrygerløbet.

– Det er et sosialt og være med, og du trenger ikke være i superform. Du kan velge ulike distanser; halvmaraton, 10 kilometer, 6 og 4 kilometer. Uansett distanse serveres det kaker når en passerer målstreken, forteller Saanum..

Det er enkelt for sørlendinger å være med.

– Det er mulig å ta det som en lørdagstur, reise fra Kristiansand om morgenen og så hjem med siste ferje. Eller en kan gjøre det mer sosialt med overnatting, foreslår Saanum.

– Vi syntes det er utroligt dejligt at vi har nordmenn med. Det gir farge på løpet, spesielt når de vinner dame- og herreklassen – det opplevde vi i fjor, sier Rikke Vandsted, formann for Havstrygerne, som har arrangert løpet i 28 år.

Frister det? Løpet går av stabelen 22. oktober.

03/07/2023
Ønsker du en natt utenom det vanlige? Hos Nordsøen Oceanarium i Hirtshals kan du sove sammen med månefiskene. Dette kan du gjøre fra 10.
13/02/2023
Landal Rønbjerg Feriecenter ved Limfjorden er perfekt for barnefamilier. Det kan ekteparet Lindsay Asbjørnsen og Kjell Ronny Lid Johannessen og deres tre barn fra