Heier på Norge i Herning

VM i Ishockey
VM i Ishockey

Norge innleder ishockey-VM mot Latvia. Det skjer i Herning 5. mai med Bent Jakobsen og Jonas Myhren på tribunen.

 

– Vi gleder oss enormt. Herning har laget et fantastisk konsept med Hockey Camp hvor det er plass til 8000 tilreisende. Her blir det festivalstemning hele uka, sier Jakobsen.

Han og ti kompiser fra Lillehammer blir en gruppe blant tusenvis av hockey-fans fra hele verden. Ishockeyfans er kjent for å være fredelige, festlige og fornøyelige – på tvers av nasjonaliteter.

– De siste årene har vi hatt årlige gutte-turer til hockey-mesterskap. Herning blir vårt femte VM. Det fine med å være hockey-supporter er samholdet vi opplever, uansett hvilke land en kommer fra, uansett farge, uansett relgion. Vi har aldri opplevd krangler, det er rett og slett ikke sosialt akseptert med negativ oppførsel, sier Jakobsen.

Han inviterer alle norske supportere til baren Piano i Herning.

– Piano blir det norske samlingsstedet. Hit håper vi mange kommer i timene før kamp sånn at vi kan komme i den gode stemningen. Og vi skal heie fram ishockeyguttene til seier etter seier.

– Vi håper mange nordmenn finner veien til Herning. Vi setter veldig stor pris på supporterstøtte. Norske flagg og heiarop gir gutta på isen god energi. Ishockey-kamper er noe for hele familien. Det er alltid god tone før og etter kampene, og spennende under kampen. Ishockey-supportere er som en stor familie, sier landslagssjef Petter Thoresen til Skagerrakposten.

Målet er å komme til kvartfinale.

Latvia, Tyskland, Danmark og Sør-Korea er lag vi på gode dager fint kan slå, sier Thoresen.

Han tror kampen mot Danmark 11. mai blir et høydepunkt – spesielt publikumsmessig.

– Vi møter Danmark dagen etter Canada-kampen. Det liker jeg dårlig, men det må vi takle og ikke bruke energi på. Bare mange nordmenn kommer for å heie oss fram, skal dette bli en stor opplevelse, sier Thoresen.

Og kampen mot Canada mener Thoresen vil bli helt spesiell – men mange stjernespillere på isen.

– Vi har ikke klart å knekke koden for hvordan vi vinner mot Canada. Kanskje det skjer i Herning, sier Thoresen.

Norge spiller i gruppe B sammen med USA, Canada, Finland, Danmark, Tyskland og Sør-Korea. Gruppe A, hvor Sverige er det store trekkplasteret, spiller sine kamper i København.

 

VM Ishockey 2018

Danmark 4.–20. mai.

Arenaer:  Jyske Bank Boxen i Herning og Royal Arena i København.

De 16 beste ishockeynasjonene deltar.

Norge spiller i gruppe B i Herning mot Latvia (5. mai), Tyskland (6.mai), Finland (8. mai), Canada (10. mai), Danmark (11. mai), USA (13. mai) og Sør-Korea (14. mai).

Herning er Danmarks ledende ishockey-by med Herning Ishockey Klub.

Herning kommune har omlag 88 000 innbyggere, selve Herning by omlag 55 000.

22/03/2024
Nå blir det enda gøyere i Fårup Sommerland – Aquaparken får to nye kjempelange vannrutsjebaner og nytt badeland for de yngste. Oppgraderingen av Aquaparken
14/03/2024
Ved påsketider titter våren frem i Aalborg – kan det pulserende storbylivet friste nå når vinteren endelig har gitt seg? – Pakk påskesekken og