Julemarked for alle sanser

Gløgg, julebakst, nisser, tindrende lys, lystig julesang, latter og hygge – sånn er det på de mange eventyrlige julemarkedene i Danmark.

Det er bare å velge:

Det tradisjonsrike markedet til Aalborg City med Budolfi kirken som idyllisk kulisse, er som en liten eventyrby. En slentretur her er en garanti for å komme i det gode julehumøret.

Fra Aalborg Citys julemarked

Markedet byr på alt av julepynt og juleknask. Her serveres gløgg, vafler og danske æbleskiver. Er du ute etter hyggelige julegaver som brente mandler, oster, skinker, pølser og kunsthåndverk? Du finner alt på markedet midt i byen. Her er pariserhjul, på toppen får du panoramautsikt over Aalborg by. Markedet har også en hyggelig barnekarusell.

Julemarkedet åpner fredag 17. november og holder åpent fram til lille julaften.

Nordmenn bør også besøke den 20 000 kvadratmeter store Skulpturparken Blokhus. I hele november og desember er deb forvandlet til et magisk julemarked. Hele parken er pyntet etter alle kunstens juleregler; en lysende juleallé, et gigantisk juletre, lysende snømenn og vakre glasskuler og et lydshow som er prikken over i-en. På markedet får du alt fra julepynt til brukskunst og julespesialiteter, og selvsagt gløgg og julesnacks.

På Børglum Kloster inviteree også til julemarked. Stemningen blir helt spesiell takket være julemusikken, klosteret har blant annet eget nisseorkester. Klosterbutikken og de mange bodene kommer til å bugne av pynt, kunst og delikatesser. I klosterets kafé serveres retter med alt som hører julen til, og det blir laget norske sveler og pannekaker som serveres med varm gløgg. Børglum Kloster ligger i Vrå, bare kort vei fra Hirtshals og Hjørring. Sjekk åpningstider på nettet.

Viborg blir også ganske spesiell når tusenvis av lys tennes på Nytorv og alle inviteres til et nydelig julemarked, et marked med de gode, danske kandiserte eplene, brente mandler, kunsthåndverk, julenisser og ellers det meste av det som forventes i førjulstiden. Du har ikke opplevd et julemarked før du har vært i Viborg, sies det. Et besøk her gir den perfekte rammen for julefeiringen.

Storbyen Aarhus inviterer til en rekke julemarkeder – så her er det bare å velge – eller besøke alle. Det blir julemarked i Den Gamle By, i Tivoli Friheden og Ridehuset med Aarhus Kunst- og julemarked. Her har det summet av liv og julehygge i november og desember i over 20 år med mer enn 80 boder fylt med kunsthåndverk og hjemmelagde julegaver.  Tar du turen til Godsbanens julemarked, finner du et vell av juleherligheter; kunst og mat – og her er god stemning med deilig julemusikk og en rekke aktiviteter. Arkitektskolen i Aarhus arrangerer julemarked 4. og 5. desember, et av de største i byen, med over 50 stands.

22/03/2024
Nå blir det enda gøyere i Fårup Sommerland – Aquaparken får to nye kjempelange vannrutsjebaner og nytt badeland for de yngste. Oppgraderingen av Aquaparken
14/03/2024
Ved påsketider titter våren frem i Aalborg – kan det pulserende storbylivet friste nå når vinteren endelig har gitt seg? – Pakk påskesekken og