Dansk julestemning

Vakker julemusikk og duften av gløgg og nybakte pepperkaker er en del av Danmark i førjulstiden. Med julepyntede gater og spennende butikker, tente juletre og god mat og drikke inviterer de nordmenn på besøk.

 

KØBENHAVN
Tivolis julemarked er et must. Det 2000 kvadratmeter store russiske universet i Tivoli får i år en ny karusell i russisk byggestil fra tsarens tid. Det russiske tema er kommet for å bli, men i år vender nissene tilbake. Et 1.400 kvadratmeter stort område er dedikert til et nytt nordisk temaområde.

AARHUS
En halv million lysende stjerner henger over gatene i Århus og skaper en magisk stemning. Under stjernehimmelen ligger butikkene på rekke og rad, og byens restauranter og kafeer inviterer til julehygge. For de mer nostalgiske er Den Gamle By en stemningsfylt reise tilbake i tid. Her dufter det julebakst og en kan høre vakker musikk.

AALBORG
Julestemning får du garantert på Gammeltorv og i Aalborgs gågater. På Aalborgs store julemarked selges julepynt, æbleskiver, gløgg og mye, mye mer. Ta en luftig tur i det store pariserhjulet eller noen runder i den vakre karusellen.

HIRTSHALS
I Hirtshals kan du oppleve vill og vakker natur, gå på museum og handle – alt i kort avstand fra fergeterminalen. Stjerner skinner i gatene og butikkvinduene er som julemalerier. Bjeskmuseet, som ligger i et gammelt fiskerhjem, er en slager i førjulstiden. Og flere steder kan du nyte julefrokost, en bajer og julegløgg.

RIBE
1. desember møtes barna i Ribe for å vekke julenissen, og sammen med nissen tennes byens julebelysning. Julen i Ribe er bygget opp rundt barneboken ”Peters Jul”, som handler om borgerskapets jul på 1860-tallet og om nærhet og varme. Hver helg i desember er det massevis av aktiviteter som teaterforestillinger og marked med salg av julepynt, dekorasjoner og gaver. De vakre, skjeve og ærverdige husene i Ribes brosteinsgater er den perfekte rammen for juleaktiviteter.

 

21/11/2023
Tradisjonen tro hyller Aalborg Zoo førjulstiden med hundretusenvis av lys. – Jul i Zoo har blitt en fin tradisjon hos oss. Vi pynter parken
19/10/2023
Banebrytende design i kombinasjon med funksjonalitet har gjort dansk arkitektur verdensberømt. Aalborg, Aarhus, Velje og Kolding kan skilte med mesterverk tegnet av verdensberømte arkitekter