Kortreiste delikatesser

kortreist_matBlåskjellene fra Limfjorden er verdens beste.

 

Kent Bak, eier av konferansehotellet Hotel Pinenhus i Roslev, er ikke i tvil om akkurat det. Blåskjellene som er dampet i hvitvin, smør og grønnsaker smaker himmelsk.

– Vi liker å servere kortreist mat, sier Bak – og kortere kan det nesten ikke bli. Hotellet ligger et lite steinkast fra Limfjorden.

Kortreiste delikatesser serveres også på Tambohus Kro ved øya Jeginder i Limfjorden.

– Alle som ønsker en kulinarisk opplevelse må stoppe her, sier Karen Juul Jensen.

Hun tar oss til gårdsbutikken Det grønne hjørne på Thyholm – herfra får mange av restaurantene råvarene sine. Her selger Bente Villessen det meste av frukt og grønnsaker. Hun og mannen har også en fin gavebutikk med vin, sjokolade, honning, kjøtt og ost.

Svend Bonde leverer også til restaurantene – han sanker østers i Limfjorden.

– Jeg sørger for at delikatessene kommer fra fjord til bord, sier Bonde og viser rundt i sitt eget lokale. Her er blant annet østersbar som er åpen for alle – ikke minst turister.

21/11/2023
Tradisjonen tro hyller Aalborg Zoo førjulstiden med hundretusenvis av lys. – Jul i Zoo har blitt en fin tradisjon hos oss. Vi pynter parken
19/10/2023
Banebrytende design i kombinasjon med funksjonalitet har gjort dansk arkitektur verdensberømt. Aalborg, Aarhus, Velje og Kolding kan skilte med mesterverk tegnet av verdensberømte arkitekter