Kortreiste delikatesser

kortreist_matBlåskjellene fra Limfjorden er verdens beste.

 

Kent Bak, eier av konferansehotellet Hotel Pinenhus i Roslev, er ikke i tvil om akkurat det. Blåskjellene som er dampet i hvitvin, smør og grønnsaker smaker himmelsk.

– Vi liker å servere kortreist mat, sier Bak – og kortere kan det nesten ikke bli. Hotellet ligger et lite steinkast fra Limfjorden.

Kortreiste delikatesser serveres også på Tambohus Kro ved øya Jeginder i Limfjorden.

– Alle som ønsker en kulinarisk opplevelse må stoppe her, sier Karen Juul Jensen.

Hun tar oss til gårdsbutikken Det grønne hjørne på Thyholm – herfra får mange av restaurantene råvarene sine. Her selger Bente Villessen det meste av frukt og grønnsaker. Hun og mannen har også en fin gavebutikk med vin, sjokolade, honning, kjøtt og ost.

Svend Bonde leverer også til restaurantene – han sanker østers i Limfjorden.

– Jeg sørger for at delikatessene kommer fra fjord til bord, sier Bonde og viser rundt i sitt eget lokale. Her er blant annet østersbar som er åpen for alle – ikke minst turister.

22/03/2024
Nå blir det enda gøyere i Fårup Sommerland – Aquaparken får to nye kjempelange vannrutsjebaner og nytt badeland for de yngste. Oppgraderingen av Aquaparken
14/03/2024
Ved påsketider titter våren frem i Aalborg – kan det pulserende storbylivet friste nå når vinteren endelig har gitt seg? – Pakk påskesekken og