Kritthvite strender

Danmark er brede, hvite strender, et eldorado for strandløver og badeglade.

 

De danske strendene regnes blant Europas fineste, og på mer enn 200 av dem vaier det blå flagget som symboliserer rent vann og rene forhold på land.

– Fine strender lokker turister, det satses derfor på å ha fine strender. Mange av de danske strendene er brede med kritthvit sand og fine klitter. Her er langgrunne og barnevennlige strender. Variasjonen er stor. Noen strender er for late dager, andre for aktiviteter som surfing og drageslipp. Det er også mulig å finne strender hvor du kan være så godt som alene, sier Brian Samuelsson, konsulent i Friluftsrådet Blå Flag i Danmark.

Vest vs. øst
Vestkystens strender er forskjellige fra østkystens. Generelt finner man de villeste og bredeste sandstrendene langs vestkysten. Her skal ikke barna gå alene i vannet på grunn av understrømmer.

Øst
Langs østkysten er bølger og strøm mindre kraftige. Her er mange barnevennlige strender. Strendene ved Skagen er spesielt vakre, og her kan du vasse i sjøen og stå med ett bein i Skagerrak og et i Kattegat.

Nydelig sand
Løkken Strand, ved badebyen Løkken, er ti kilometer lang med nydelig sand. Ønsker du østkysten kan Sæby og Hou Strand anbefales, det kan også Palmestranden like nord for Frederikshavn og stranden i Øster Hurup.

Nordjyllands beste
Bisnap Strand i Hals er kåret til Nordjyllands beste. Og de bredeste strendene finner du lenger sør på Jylland, som på Rømø og Fanø.

22/03/2024
Nå blir det enda gøyere i Fårup Sommerland – Aquaparken får to nye kjempelange vannrutsjebaner og nytt badeland for de yngste. Oppgraderingen av Aquaparken
14/03/2024
Ved påsketider titter våren frem i Aalborg – kan det pulserende storbylivet friste nå når vinteren endelig har gitt seg? – Pakk påskesekken og