Kulturopplevelser hele året

 

70 000 mennesker fylte gatene i Aarhus under åpningssermonien.
70 000 mennesker fylte gatene i Aarhus under åpningssermonien.

– Kom så, Aarhus!

Med disse ordene markerte dronning Margrethe åpningen av Aarhus som europeisk kulturhovedstad 2017.
Dermed gikk startskuddet for en storslått åpningssermoni som trakk rundt 70 000 mennesker ut i Aarhus gater. Opptoget bestod av 5000 deltakere som beveget seg fra Musikens Hus og Rådhuset, gjennom sentrum og ned til havnen og Dokk1. Med seg hadde de lysende lanterner og seks store vikingskip fyldt med symboler for det er viktig for at menneskeheten skal overleve på jorden: Storslått natur, vern av ressurser, frihet, velferd, demokrati, fred og mangfold.
Seremonien kulminerte nede i havnen i en orgie av lys og lyd til tonene av Nordens eldste folkesang, Drømte meg en drøm i natt, framført av 1000 korsangere.
Åpningskvelden ble like magisk og bevegende som arrangørene ønsket seg – det ga både gjester og publikum uttrykk for gjennom ord og handling.

Dermed er Aarhus2017 vel i gang. I løpet av året er det duket for mer enn 400 kulturelle arrangementer i Aarhus og Region Midtjylland.

Se hele programmet her: www.aarhus2017.dk

05/07/2024
Flere ganger i året reiser familien Nilsen fra Flekkerøy til Landal Rønbjerg Feriesenter ved Limfjorden. – Et helt perfekt sted for barnefamilier. Vi kan
13/06/2024
Heidi Løland-Andersen fra Lillesand elsker Danmark. Bare i fjor hadde hun 26 turer til det hun mener er verdens flotteste ferieland. – Jeg drar