Kunst i tre generasjoner

Midt i Aalborg sentrum ligger Hjelmerstald, en smal brosteinsgate med små hus tett i tett. Innerst ligger Langes Kunsthåndværk.

 

Her holder tre generasjoner kunsthåndverkere av familien Lange til, sammen med en levende maskot, Emma, en liten terrier. Det er Emma som ønsker velkommen, og hun er med på omvisningen i keramikkverkstedet, glassverkstedet, forretningen, galleriet og i den vakre skulpturhagen.

– Her kan du invitere din kjære til en romantisk stund på «kyssebenken», sier Lisbeth Lange. Hun er keramiker og glassblåser, mens mann og datter er keramikere. Og alle tre er musikkelskere. Derfor inviterer de til gratis konserter i bakgården hver torsdag i juni og august. Hun kom inn i familievirksomheten i 1978, da hun og mannen overtok verkstedet fra hennes svigerforeldre; Benny og Ester Lange. De to startet som pottemakere alt i 1968. Ester er i dag 83 år, men fortsatt aktiv i keramikkverksted og i butikken.

– Vi er her alle tre generasjonene. Det er flott at datteren vår Louise også vil føre keramikkunsten videre, sier Peter Lange, som selv gikk i foreldrenes fotspor.

Hjelmerstald 15, Aalborg
www.langekeramik.dk

 

03/07/2023
Ønsker du en natt utenom det vanlige? Hos Nordsøen Oceanarium i Hirtshals kan du sove sammen med månefiskene. Dette kan du gjøre fra 10.
13/02/2023
Landal Rønbjerg Feriecenter ved Limfjorden er perfekt for barnefamilier. Det kan ekteparet Lindsay Asbjørnsen og Kjell Ronny Lid Johannessen og deres tre barn fra