Kunst i tre generasjoner

Midt i Aalborg sentrum ligger Hjelmerstald, en smal brosteinsgate med små hus tett i tett. Innerst ligger Langes Kunsthåndværk.

 

Her holder tre generasjoner kunsthåndverkere av familien Lange til, sammen med en levende maskot, Emma, en liten terrier. Det er Emma som ønsker velkommen, og hun er med på omvisningen i keramikkverkstedet, glassverkstedet, forretningen, galleriet og i den vakre skulpturhagen.

– Her kan du invitere din kjære til en romantisk stund på «kyssebenken», sier Lisbeth Lange. Hun er keramiker og glassblåser, mens mann og datter er keramikere. Og alle tre er musikkelskere. Derfor inviterer de til gratis konserter i bakgården hver torsdag i juni og august. Hun kom inn i familievirksomheten i 1978, da hun og mannen overtok verkstedet fra hennes svigerforeldre; Benny og Ester Lange. De to startet som pottemakere alt i 1968. Ester er i dag 83 år, men fortsatt aktiv i keramikkverksted og i butikken.

– Vi er her alle tre generasjonene. Det er flott at datteren vår Louise også vil føre keramikkunsten videre, sier Peter Lange, som selv gikk i foreldrenes fotspor.

Hjelmerstald 15, Aalborg
www.langekeramik.dk

 

13/06/2024
Heidi Løland-Andersen fra Lillesand elsker Danmark. Bare i fjor hadde hun 26 turer til det hun mener er verdens flotteste ferieland. – Jeg drar