Kunstopplevelser

skulpture1

Sommerens kunstopplevelse: 64 skulpturer fra 22 land stilles ut under åpen himmel.

 

– Sculpture by the Sea er årets store internasjonale utendørs kunstutstilling i Danmark.Det er veldig annerledes å møte kunsten ute enn å se den på museum, hevder Morten Bager, kommunikasjonskoordinator for Sculpture by the Sea Aarhus.

I år som tidligere presenteres store og spektakulære skulpturer av anerkjente kunstnere. Det blir kunst man kan gå gjennom, hvile seg mot, nyte synet av og kunst som appellerer til fantasien. Noen av skulpturene er i plast, andre i tre eller betong.

The land of milk & honey fra 2009 av Hannah Kidd.
The land of milk & honey fra 2009 av
Hannah Kidd.

– I år kan man svømme ut til norske Eggertsson Architects´ flytende sauna, lytte til den canadiske kunstnerduoen Cardiff & Millers lydinstallasjon i skogen og se danske Nanna Lysholts performance som levende skulptur, forteller Bager.

Skulpturene blir å finne på en tre kilometer lang strekning langs stranden, fra Tangkrogen til Bellehage. Og ønsker man flere kunstverk, det er også en innendørsutstilling på Hotel Helnan Marselis som ligger like ved stranden.

– Sculpture Inside bør du også få med deg, anbefaler Bager.

Det er kronprinsparet som er inspirasjonskilde til utstillingen. HKH kronprins Frederik og kronprinsesse Mary var nemlig på en liknende utstilling i Australia for noen år siden, de ble så fasinert av denne at de henvendte seg til kunstmuseet Aros for å få utstillingen til Danmark. Det fikk de i 2009. I år er det tredje gang Sculpture by the Sea-utstillingen settes opp i Danmark.

Museumsdirektør ved Aros, Marie Nipper, gleder seg til utstillingen.

Dette store kunstverket fra utstillingen i 2009 heter This wasn´t supposed to happen.
Dette store kunstverket fra utstillingen i
2009 heter This wasn´t supposed to happen.

– Dette er en annerledes måte for publikum å oppleve kunsten på. Det er også en annerledes måte for kunstnere å vise frem kunsten på, sier hun.

 
Vester Allé, Aarhus C
www.sculpturebythesea.dk

13/06/2024
Heidi Løland-Andersen fra Lillesand elsker Danmark. Bare i fjor hadde hun 26 turer til det hun mener er verdens flotteste ferieland. – Jeg drar