
Læsø er kjent som en sommer-destinasjon, men stadig flere som har fått øynene opp for øyas sjarm også i den mørkere årstiden. Her finner man stillhet, natur, god mat og tid til å puste ut – også i førjulstiden.
Læsø kan bli med på UNESCOs verdensarvliste, takket være de helt unike tangtakene og historiske saltsyding. På Læsø Saltsyderi kan du se hvordan salt fortsatt utvinnes slik det ble gjort her fra 1100-tallet. Her lages det årlig rundt 90 tonn av det berømte Læsøsaltet, og du kan se produksjonen, høre historien og kjøpe med deg øyas hvite gull hjem.
De karakteristiske tangtakene, laget av tørket ålegress, gir Læsø et særpreg. I dag finnes det rundt 30 hus med tangtak igjen, mange er nyrestaurerte. En rusletur langs Tanghus-ruten gir et unikt innblikk i øyas arkitektur og historie.
Læsø er jomfruhummerens hjemmebane. Hver morgen legger fiskerne til kai med fersk fangst. Er du heldig kan du kjøpe direkte fra båtene, i fiskebutikken eller nyte delikatessene på øyas restauranter. Her får du smaker fra havet, lokale grønnsaker og kjøtt fra beitedyr som bidrar til å holde landskapet åpent.
Øya er flat som en pannekake og derfor perfekt for sykling. Her finnes kilometervis med stier og badestrender – like fine til vintervandring som sommerbading. Det er lite trafikk, og mange barnefamilier setter pris på tryggheten, stillheten og nærheten til naturen.
– Vi pleier å si at man kan puste litt dypere på Læsø. Det gjelder både barn og voksne, sier Tom Andersson hos Visit Læsø.
Læsøfergen seiler opptil sju ganger daglig fra Frederikshavn, og prisen er den samme året rundt. Barn og unge under 18 år reiser gratis. Det er lett å komme seg rundt på øya – med gratis buss og korte avstander.
Enten du tar en dagstur eller blir i flere dager, venter en opplevelse fylt med smak, natur og dansk gjestfrihet.
– Læsø er ikke bare et sommersted. Det er et sted man reiser til for å finne ro – og kanskje seg selv, sier Andersson med et smil.