Levende julekalender i Skagen

Englelyd_D2X_2081

Skagen forvandles til en levende julekalender i desember. 

 

For nordmenn flest er Skagen sommerbyen med seilbåthavn og uterestauranter. Men Skagen er også vakker vinterstid, ikke minst når byen er pyntet til med lys og glitter, og det serveres gløgg og julegodter.

– Skagens julekalender er eventyrlig. Søte engler kommer kjørende i hest og kjerre for å åpne lukene, en av byens dører eller porter. Ba de 24 lukene skjuler det seg spennende og varierte opplevelser for barn og voksne, forteller René Zeeberg ved Skagen Turistbureau.

Hver ettermiddag i adventsiden samles tilreisende og fastboende i havnen, og herfra viser yndige englebarn forsamlingen vei til riktig luke i byen.

Hva som skjuler seg bak luken er strengt hemmelig, men en liten pekepinn får man når vognen stopper foran byens Bamsemuseum eller foran Skagen Kirke.

– Bak lukene kan det skjules moteoppvisninger, smaksprøver på ulike delikatesser, musikkunderholdning, eventyrlesning og gaver. Det at ingen vet hvilken julehilsen som skjuler seg, er en del av det eventyrlige, sier Zeeberg.

30/01/2023
Ferieparken Hvidbjerg Strand i Blåvand ligger idyllisk til like ved Vesterhavet og en eviglang, hvit sandstrand, midt på Jylland. Hit drar du om du