Møt våren i Aalborg

Ved påsketider titter våren frem i Aalborg – kan det pulserende storbylivet friste nå når vinteren endelig har gitt seg?

– Pakk påskesekken og ta turen til trivelige Aalborg, byen som rommer det meste av stort og smått: Trange, rolige smug og store, pulserende gater.  Små nisjebutikker og store shoppingsentre. Her er kunst, kultur, delikatesser og mye, mye mer, sier Sandra Kjær Enevoldsen hos Enjoy Nordjylland.

Aalborg, som er Danmarks fjerde største by, har mye å by på; En rekke museer, markeder, kunstutstillinger og en mangfoldig dyrepark nesten midt i sentrum.  Aalborg er også en drøm for de handleglade – her er alt fra store shoppingsentre til små butikker litt utenom det vanlige.

I Bispensgade og Algade i Aalborg sentrum ligger spesialbutikkene som perler på en snor. Foretrekker du å ha butikker samlet på et sted; besøk kjøpesenteret Friis, midt i byen. Friis er på over 60 000 kvadratmeter, og har mer enn 50 butikker. Her ligger også Magasin – et opplevelseshus på hele 7500 kvadratmeter fordelt over tre etasjer, fylt med alt fra trendy klær og kosmetikk til et bredt utvalg innen interiør, mat og vin.

Varemagasinet Salling, som også ligger midt i sentrum, er også en opplevelse i seg selv. Salling sies å være Nord-Europas flotteste og mest moderne varemagasin. Her er avdelinger med leker, elektriske artikler, kjøkkenutstyr og alt til bolig. Og matelskere kan fryde seg over en stor forretning med alt av danske og utenlandske delikatesser. På taket ligger et spektakulært byrom.  Salling Rooftop er en attraksjon med kafe og skybar og herfra er det panoramautsikt over byen.

Tar du turen helt til toppen av Salling i Aalborg får du panoramautsikt – og du kan nyte en kopp kaffe!

Mer shopping? En kort biltur ut fra sentrum finner du Aalborg Storcenter, senteret er en magnet for fastboende og ikke minst gjester fra Norge. Hvert år besøker om lag sju millioner kunder senteret, som er på hele 49 000 kvadratmeter og rommer 11 spisesteder, 61 spesialbutikker og Danmarks største Bilka.

– Aalborg er også en by full av hyggelige restauranter, kafeer og barer. Med påska kommer vårstemningen og da syder det av liv. Aalborg er byen hvor du kan rusle rundt i brosteinsbelagte gater og ta pauser i solen på en av byens mange uterestauranter. Det er bare å velge og vrake. Penny Lane i Boulevarden er en hyggelig blanding av kafé, konditori, bakeri og butikk. Her er det alltid en koselig stemning og fint å ta en stopp, sier Enevoldsen.

Penny Lane Cafe er et deilig sted å ta en pause.

Aalborg kan friste med flere gourmetrestauranter.

– Et supert alternativ om du ønsker en gourmetopplevelse av de store; Besøk Mortens Kro midt i Aalborg.

Restauranten er drevet av kjendiskokk Morten Nielsen. Han er kjent for sine smakfulle, kunstferdige retter – og ikke minst for sine desserter; Søte fristelser, som danskene sier. Mortens Kro har også egen champagnebar.

– Ta også en spasertur på havnen, her syder det av liv når våren titter fram, forteller Enevoldsen.

På havnen ligger blant annet Musikkens Hus, et av Europas mest spennende konserthus. Arkitekturen er spektakulær og akustikken i verdensklasse. På havnefronten ligger også det flotte Utzon Center, et senter for kunst, konserter og utstillinger tegnet av den berømte danske arkitekten Jørn Utzon, mest kjent for å ha tegnet operahuset i Sydney. 

Utzon Center i Aalborg er spennende for hele familien.

– Kunsten – Museum of Modern Art – er et spennende museum, kanskje et av Danmarks flotteste. Kunsten holder til i en bygning som i seg selv er et kunstverk, tegnet av den verdensberømte arkitekten Alvar Aalto. Museet viser kunst i verdensklasse, og her kan du nyte en deilig lunsj etter å ha sett utstillingene, foreslår Enevoldsen.

Hun er ikke i tvil: påsken er startskuddet for en deilig vår – og i Aalborg er et ekstra skjønn!

05/07/2024
Flere ganger i året reiser familien Nilsen fra Flekkerøy til Landal Rønbjerg Feriesenter ved Limfjorden. – Et helt perfekt sted for barnefamilier. Vi kan
13/06/2024
Heidi Løland-Andersen fra Lillesand elsker Danmark. Bare i fjor hadde hun 26 turer til det hun mener er verdens flotteste ferieland. – Jeg drar