Nord Jylland for livsnytere

Noen dager i Aalborg og Skagen gjør underverker – byene er som skapt for par og livsnytere i alle aldre.

– Det burde være obligatorisk for alle med noen dager fri fra stress og jag og da er disse byene perfekte, sier Sandra Kjær Enevoldsen hos Enjoy Nordjylland

Her kommer hun med et knippe tips om hvor du kan nyte deilig mat, slappe av i varme bad og hvor du bør bo om du ønsker det lille ekstra.

Sandra starter i gastronomiens verden.

– Skagen og Aalborg har mange restauranter for matelskere. Felles for de fleste stedene er at de bruker lokale råvarer. Et supert alternativ om du ønsker en gourmetopplevelse av de store; besøk Mortens Kro midt i Aalborg.

Restauranten er drevet av kjendiskokk Morten Nielsen. Han er kjent for sine smakfulle, kunstferdige retter – og ikke minst for sine desserter; søte fristelser, som danskene sier. Mortens Kro har også egen champagnebar.

For et par år siden utvidet Mortens Kro konseptet med å bygge to suiter over restauranten. Suitene har interiører av beste danske kvalitet, de har solrike terrasser – den ene har til og med utendørs spa!

Det nyrenoverte designerhotellet, Pier 5 Hotel, er ikke mindre enn lekkert og inviterer til luksuriøs overnatting.

Journalist fra amerikanske Forebs Magasin rangerte hotellet som et av verdens beste etter et hotellopphold her. Hotellet ligger på havnefronten – og frister med en lekker og spennende cocktailbar! Hoteller har 154 rom – velger en suite, da får du også panoramautsikt over fjorden.

Sushi-frelste bør ta turen til Restaurant Fusion, like i vannkanten på Aalborgs havnefront. Her skapes delikatesser du sent vil glemme. Restaurant Tabu er et spisested i toppklasse, som i 2019 kom med i Michelineguiden. Alimentum og Textur er andre, prisbelønte spisesteder i Aalborg.

Er du i Skagen kommer du ikke utenom Okê på Ruths Hotel i Gamle Skagen.

– Kvalitet og en høy lekkerhetsfaktor gjennomsyrer hele opplevelsen med tanke på mat, interiør og den helt spesielle atmosfæren. Og supplerer du restaurantbesøket med et hotellopphold og spa, da får du en ekstraordinær opplevelse, sier Sandra.

Badehotellet med fem stjerner oser av luksus, der det ligger like ved sjøen i Gamle Skagen. Hotellets gjester har gratis adgang til Ruths spa som har alt hva hjertet kan begjære i form av badstue, dampbad, aromabad og terapibassenger.

Brøndums Hotel midt i Skagen by er kjent for sin gode mat, for vinkjelleren – og for å ha bevart historien. Her serveres fiskesuppe og rødspette etter 100 år gamle oppskrifter. Kokkene er gode også på moderne matretter, selvsagt.

– Det finnes et hav av hoteller i toppklasse – eller særklasse – som jeg gjerne vil kalle de flotte overnattingsstedene. Suitene til Mortens Kro og værelsene på Ruths Hotel anbefales selvsagt, sier hun.  

Vil dere bo i vakre omgivelser på et historisk hotell – da er Herregården Scheelsminde, et par kilometer fra Aalborg sentrum, et godt valg. Stedet er fabelaktig, luksuriøst, sjarmerende og historisk.

Hotellets restaurant Bühlman, som nylig er renovert, byr på store kulinariske opplevelser. Menyen endres ut fra sesongens råvarer, og mye av det som serveres hade selv dyrket i hotellhagen. Hotellet har basseng, badstue og lekkert spa.

– Jeg vil absolutt anbefale et besøk som gir påfyll for både kropp og sjel.  Mulighetene for velværeopplevelser er mange. Wellness er alt fra å bade i herlige bassenger til en nydelig massasje i avslappende omgivelser, sier Sandra.

Hotel Viking Aqua Spa & Wellness Resort i Sæby inviterer til luksuriøse wellnessopphold. Her er et 2700 kvadratmeter stort wellnessområde; alt fra boblebad til velduftende sauna og kaldtvannsbassenger.

I Frederikshavn ligger Hotel Herman Bang med velværeavdelingen Den Syvende Himmel – og navnet er svært beskrivende.

Tar du ferjeturen fra Frederikshavn til Læsø, anbefaler Sandra å besøke den gamle kirken i Vesterø – den er nemlig bygd om til et topp, moderne spa. Læsø Kur minner absolutt ikke om den gamle landsbykirken. Nå er det en katedral for kropp og sjel, her er saltvannsbasseng, saltbad og ulike saltbehandlinger basert på det kjente Læsø-saltet.

– Her er alle muligheter for minnerike dager i Danmark, sier Sandra Kjær Enevoldsen.

22/03/2024
Nå blir det enda gøyere i Fårup Sommerland – Aquaparken får to nye kjempelange vannrutsjebaner og nytt badeland for de yngste. Oppgraderingen av Aquaparken
14/03/2024
Ved påsketider titter våren frem i Aalborg – kan det pulserende storbylivet friste nå når vinteren endelig har gitt seg? – Pakk påskesekken og