Øyrike

Danske øyer er eksotiske med flotte strender, spennende kultur og en deilig, rolig atmosfære.  

Læsø – øya med det hvite gull

Læsø i Kattegat er hjemstedet for sjøkreps, kokesalt og skulpturelle tangtak. Øya er den største i Kattegat, 22 kilometer lang og 12 kilometer på det bredeste, og her bor om lag 2000 personer. På Læsø kan du nyte late dager på hvite strender og bade i krystallklart vann. Læsø er spesielt kjent for sin saltutvinning, som skjer på gammeldags vis. Noe annet som er spesielt på øya er husene med taktekking av tang, nå restaureres mange av de gamle tangtakene. På Læsø kan du også nyte deilig spa, besøke ullstue, gallerier, små butikker og ikke minst kose deg med alt av havets delikatesser. Jomfruhummer, det vi nordmenn kaller sjøkreps, er øyas spesialitet.

Det går bilferje fra Frederikshavn flere ganger daglig til Læsø.

www.visitlaesoe.dk

Fanø – for vindelskere

Fanø er en eneste stor sandbanke som ble dannet for 4-5000 år siden.  Her bor det rundt 3000 personer, de fleste bor i gamle strådekte skipperhus fra seilskutetida. Det å rusle rundt i  de trange gatene i Nordby og Sønderho gir en spesiell ro. Ingen andre steder ligger de verneverdige husene tettere enn her. I noen av dem er det nå trivelige spisesteder. Fanø er perfekt for de som vil ligge på stranden og slikke sol hele dagen. Stranden er 15 kilometer lang og flere hundre meter bred. Stranden er også perfekt for vinddrevne go-carter, for drageflyging og for surfing. En vandretur på havbunnen når det er lavvann, ut til de store sandbankene med hundervis av seler er en av Fanøs toppattraksjoner. 

Du kommer hit etter en 15 minutters ferjetur fra havna i Esbjerg.

www.visitfanoe.dk

Mandø – der tidevannet bestemmer

Vadehavsøya Mandø, midt mellom Rømø og Fanø, har bare fastlandsforbindelse ved lavvann – da kan du kjøre bil eller ta trakotorbussen. Skal du kjøre selv,  kontroller tidevannstabellen nøye. På det meste var det rundt 300 fastboende på øya, i dag er tallet 27, men i perioden fra mai til september frakter traktorbussen mange tusen personer til øya. Noen kommer for å sykle, andre bare for å nyte roen og naturen. Mandø har en suvenirbutikk i redningsstasjonens bygg og her er en Superbrugs. 

www.visitribe.dk

22/03/2024
Nå blir det enda gøyere i Fårup Sommerland – Aquaparken får to nye kjempelange vannrutsjebaner og nytt badeland for de yngste. Oppgraderingen av Aquaparken
14/03/2024
Ved påsketider titter våren frem i Aalborg – kan det pulserende storbylivet friste nå når vinteren endelig har gitt seg? – Pakk påskesekken og