På den grønne green

Uansett hvor du befinner deg i Danmark, er det kort vei til en golfbane. Lille Danmark har over 200 baner, mange på Jylland.

 

– Nordmenn er hjertelig velkommen, og vi registrer at stadig flere velger Danmark som sitt golfland, sier Viggo Jørgensen ved Sebber Kloster Golf Klub.

Sebber golfbane ligger i Nibe, om lag 15 minutters kjøretur fra Aalborg. Banen ligger i kupert og vakker natur, flottest er det rundt hull åtte. Leserne av et dansk golfmagasin har kåret dette hullet som Danmarks vakreste par 4 hull.

Sebber Kloster Golf Klub har også en meget utfordrende og vakker Pay and Play bane. Sebber er en av de 14 golfklubbene langs Limfjorden som har gått sammen om å danne Limfjordsgolf; du kjøper golfkort, og kan velge fritt blant fem av de 14 greeneene.

Varierende baner
– Det er vanskelig å anbefale en bane, alle har sine særegenheter. Men en bane jeg kjenner godt er den til Hals Golfklub. Denne tror jeg har Danmarks beste beliggenhet, den ligger der Kattegat og Limfjorden møtes. Naturen med sjø og fjord er flott, og banen har mange spennende utfordringer som sjøer, sandbunkers og vind, sier Cathrine Billund Kallehauge, ferieturismesjef ved VisitAalborg.

Bare et par kilometer nord for Hjørring sentrum ligger banen til Hjørring Golfklub. På de danske golfsidene www.teetime.dk står det at dette er en mesterlig bane og en kupert bane med fire sløyfer.

Drar du til Djursland har du fire utfordrende baner innen en omkrets på 25 minutter i bil. En av dem er Lübker Golf Resort; her er det kvalitet i alle ledd – og ikke bare for golf-ere; spa, badeland, flotte spisesteder og eksklusive leiligheter tiltrekker seg golfere såvel som ikke-golfere.

På øya Rømø ligger det også en utfordrende bane. Og er du villig til å ta turen helt til øya Ærø, kan du spille golf på en unik Seasidebane.

Vidar Plaszko fra Kristiansand er en av mange nordmenn som mer enn gjerne tar turen til Danmark for å golfe.

Golf og god atmosfære
Mange nordmenn har for lengst oppdaget golflandet Danmark. Åtte av dem som ofte tar turen over Skagerrak, kommer fra Mandal Golfklubb.

– Vi har besøkt en rekke steder. Golf på Brønderslev og ved Hjarbæk Fjord anbefales. Himmerland har nok det mest varierte landskapet. Å spille golf i Danmark er hyggelig, atmosfæren er unik, sier Johan Kvelland i Mandal Golfklubb.

Han understreker også det spesielle ved at banene ligger så tett.

– Det er enkelt å dra fra bane til bane, sier han.

Helge Pettersen fra Bjaavann Golfklubb reiser også regelmessig til Danmark.

– Kanskje først og fremst fordi sesongen er lengre enn den normalt er her i Norge. Det er også relativt rimelig å golfe i Danmark, sier Pettersen.

Kristiansanderen Vidar Plaszko skryter også av Danmarks fine baner, og også han sier mange nordmenn velger Danmark fordi golfsesongen starter tidligere enn hos oss nordmenn.

– Dessuten råder det en koselig atmosfære på banene i Danmark, sier Plaszko.

Internasjonal skryt
Ikke bare nordmenn skryter av de danske banene, internasjonalt får de ros for sin høye standard og varierende vanskelighetsgrad. I det britiske bladet Golf News skriver en ihuga spiller: Mitt golfbesøk i Danmark viste seg å bli en av de beste golfferier noensinne i mitt lange golfliv. Great value for money.

Kommentatoren i Golf Digest i Tyskland legger vekt på at danske klubber er meget handikap-liberale, at banene har god standard og at mange baner ligger ved havet. Og i et svensk golfmagasin står følgende: – Vi har alltid elsket vårt broderfolk, danskene, selv om våre følelser ikke alltid gjengjeldes. Nå elsker
vi Danmark enda mer. De storartede danske golfbaner, storslått hygge og velvære, mat og drikke – alt til storartede priser. Kort sagt en storslått golfferie.

13/06/2024
Heidi Løland-Andersen fra Lillesand elsker Danmark. Bare i fjor hadde hun 26 turer til det hun mener er verdens flotteste ferieland. – Jeg drar