Perfekt dansk høstvind

Kiting på østkystens strender.
Kiting på østkystens strender.

Kitere fra Ansgar Bibelskole i Kristiansand lekte seg på østkystens strender. Danske strender er et mekka for kitere. Det har elevene ved Ansgar Bibelskole i Kristiansand erfart.

 

– Høsten i Danmark er ideell for lek med store drager, sier Morten Mersland. I oktober i fjor tok han og 14 medelever fra KRIK Vannsportlinje ved Ansgar Bibelskole med seg store drager og brett for å kite på strendene øst for Aalborg. Her var vinden helt perfekt. Jyllands flate topografi gjør at det nesten alltid blåser en stabil vind her.

– De jevne vindforholdene gjør Danmark til et flott kiteland. Hjemme blåser det ofte i kast, og det gjør kiting vanskelig. Dessuten er de danske strendene brede og lange, noe som også er ideelt for kiting, sier Mersland.

Et adrenalinkick

Kiting passer for alle, men du bør være litt tøff. Og du bør like et lite adrenalinkick.

– Det gir et utrolig kick når vinden tar tak i dragen og drar deg fremover på brettet. Det er nesten ingen grense for hvor fort du kan surfe og hvor høyt du kan fly, sier Mersland.

– Stadig flere oppdager gleden ved denne sporten, sier han.

– Det hele går ut på å fange vinden og la den dra deg dit du vil. For nybegynnere er en langgrunn strand med jevn, retningsstabil vind og lite bølger et godt øvingssted, sier Mersland.

Mange muligheter

Østkysten av Jylland er bare en av mange gode danske kitesteder. Vestkysten for eksempel fra Hanstholm til Krig Vig har ofte flotte forhold for kitere. Denne strekningen er for øvrig kjent over hele verden som et surfeparadis. Rømøs og Fanøs brede strender er også godt egnet for kiting.

03/07/2023
Ønsker du en natt utenom det vanlige? Hos Nordsøen Oceanarium i Hirtshals kan du sove sammen med månefiskene. Dette kan du gjøre fra 10.
13/02/2023
Landal Rønbjerg Feriecenter ved Limfjorden er perfekt for barnefamilier. Det kan ekteparet Lindsay Asbjørnsen og Kjell Ronny Lid Johannessen og deres tre barn fra