Retroworld i Lerbjerg

Retroworld

En gammel bondegård er bygget om og innredet i 1960- og 70-tallsstil.

 

– Drømmen er at stedet blir en attraksjon som tiltrekker seg folk fra nær og fjern. Her kan folk overnatte rimelig og oppleve hvordan ting så ut i 1960- og 70-årene, sier Michael Bendstrup,initiativtaker og altmuligmann på Retroworld.

Til daglig er han bygningsrenovatør, i fritiden ruster han opp Retroworld. Bendstrup har snart brukt sju år på ombygging og innreding av gården i Lerbjerg, cirka én mil fra Randers, og alt møblement, all pynt og alt av nips og tilbehør er fra 60- og 70-årene.

– Jeg er tilhenger av gamle ting fordi de er ordentlig laget, med spirit og omhu. De gode
gamle tingene er laget for å vare, og alt på Retroworld er laget med gamle materialer, det ligger også en gjenbrukstanke bak dette prosjektet. Jeg vil ikke ha noe å gjøre med det moderne bruk-og-kast-samfunnet, sier Bendstrup.

retroworld2

Så langt er sju soverom innredet med møbler fra det Bendstrup kaller ”den sterke tid”. Det er holdt flere selskaper i den store salen, og der spilles det utelukkende LP-er fra 1960- og 70-årene. Da vi var innom, gikk Led Zeppelin i ring på en gammel platespiller før musikken tøt ut av de relativt svære høytalerne. På bordene lå gamle magasiner, blant annet flere utgaver av Se og Hør og Aktuel Rapport. Og utenfor bølget bakkelandskapet på det danske bondeland. Alt er ikke ferdig på Retroworld ennå. Blant annet står en hel annen-etasje uferdig og maskinhallen er full av gamle møbler, lamper og pynteting som ikke har funnet sin form og sammenheng.

– Dette blir aldri et hotell, men jeg tilbyr bed and breakfast, sier Bendstrup, og byr på en Jolly Cola.

Lerbjergvej 31, 8370 Hadsten
www.retroworld.dk

13/06/2024
Heidi Løland-Andersen fra Lillesand elsker Danmark. Bare i fjor hadde hun 26 turer til det hun mener er verdens flotteste ferieland. – Jeg drar