Rønbjerg et drømmested for barnefamilier

Flere ganger i året reiser familien Nilsen fra Flekkerøy til Landal Rønbjerg Feriesenter ved Limfjorden.

– Et helt perfekt sted for barnefamilier. Vi kan virkelig anbefale andre å reise hit; både på grunn av pris og på grunn av avstanden fra Hirtshals, sier Charlotte Nilsen.

De to siste årene har Charlotte, Erlend og barna Gorine (6) og Didrik (5) hatt sju langhelger på Rønbjerg.

– Vi drar til dit hele året – bare ikke midt på sommeren. Mens andre leier seg hytte på fjellet, velger vi Danmark. Barna elsker det, smiler ekteparet.

Landal Rønbjerg ligger idyllisk til like ved Limfjorden, en drøy times kjøretur fra Hirtshals.

Familien har feriert på Rønbjerg helt siden Gorine var et år gammel.

– Som liten hadde jeg mange ferier på Rønbjerg – jeg her bare gode minner derfra, forteller Charlotte.

– Senteret har endret seg en del, det vil si forbedret seg. Feriesenteret blir bedre og bedre. Plassen er kjempeflott, legger Charlotte til.

De reiser som regel bare de fire.

– Da får vi som familie masse kvalitetstid sammen. Vi senker skuldrene og kommer oss vekk fra jag og mas hjemme. De små miniferiene starter mens vi venter på å kjøre om bord på Superspeed, sier Charlotte.

Turene er overraskelser for barna.

– De spør ofte om det er lenge til vi skal til Danmark, men vi forteller aldri på forhånd når vi skal dra. De forstår det først når vi svinger inn på ferjekaia – og da kan vi love at stemningen blir god, sier Erlend og Charlotte.

De syns det er vanskelig å si hva barna syns er aller mest gøy; Badeland med sklier, lekeland, kreativt verksted, bowlinghallen eller bare det å være i feriehuset.

– Gorine lærte å svømme sist vi var i det badelandet. Begge er så tøffe at de hopper fra tre-meteren. Badelandet er morsomt for oss voksne også. Det er det som er så flott med Rønbjerg, hele familien har det gøy sammen, sier Charlotte.

Under det siste besøkte var Gorine og Didrik med på barnebowling, og de gikk på Bollos bokstavjakt og fikk premie. Bjørnen Bollo er senterets maskot.

– På Rønbjerg er de flinke til å legge til rette med mange aktiviteter. Vi koser oss også i kreativt verksted med å tegne eller lage ting. På verkstedet er det roligere enn i bade- og lekeland. Denne kombinasjonen av full action og rolige aktiviteter passer oss bra, sier Charlotte.

Ekteparet leier alltid et feriehus med to soverom.

– Husene rommer alt vi trenger, sier de.

Selv om det er mye moro på Rønbjerg, tar familien også turer til andre steder mens de bor på Rønbjerg.

– Danmark har jo så mye spennende å by på. Vi drar ofte til Aalborg og til Aalborg Zoo. Dyreparken er helt magisk i førjulstiden og minst like magisk i oktober under Halloween. Vi drar også til Aalborg Storcenter og Bilka. En anbefaling er å besøke BilligBlomst, som ligger i samme område som Bilka. Til tross for svak norsk krone, er det mye som er billigere i Danmark enn i Norge. Dessuten er det hyggeligere å handle i Danmark enn her hjemme, sier de.

De anbefaler også besøk til Randers Regnskov og til Fårup Sommerland.

– For oss et utvilsomt Danmark ferieland nummer 1, og det blir nok mange flere turer til Røbjerg, sier Charlotte og Erlend.

13/06/2024
Heidi Løland-Andersen fra Lillesand elsker Danmark. Bare i fjor hadde hun 26 turer til det hun mener er verdens flotteste ferieland. – Jeg drar