Sambafest i Aalborg

karnevalHoved630

Fra 17. til 25. mai er det sydlandsk stemning, eggende rytmer og tusenvis av fargerike drakter i Aalborg. Karnevalet i byen er Nord-Europas største.

 

Årets tema er engler & demoner, og det forventes at det kommer mange hvite- og svartkledde til opptogene. Men i år som tidligere vil det bli mange festkledde sambaister fra hele Europa. I år deltar også nyetablerte Semente di Samba fra Aalborg, med røtter i Rio de Janeiro.

Du trenger altså ikke reise til Brasil for å være med på eksotisk karnevalsfest. Sambafesten i Aalborg har det meste; den starter fredag 17. mai med internasjonal karnevalsparade. Dagen etter er det barnekarneval, deretter stand-up-festival i flere dager.

Det hele kulminerer 25. mai. Det er da det store opptoget med 25.000 utkledde mennesker går gjennom byen. Rundt 100.000 velger å se paraden – og det er en opplevelse. Etter paraden er det fest i Kildeparken og i hele byen ellers.

karnevalaB
Årets karneval er det 31. i rekken. Det regnes med at rundt 25.000 vil delta i hovedparaden.

 

05/07/2024
Flere ganger i året reiser familien Nilsen fra Flekkerøy til Landal Rønbjerg Feriesenter ved Limfjorden. – Et helt perfekt sted for barnefamilier. Vi kan
13/06/2024
Heidi Løland-Andersen fra Lillesand elsker Danmark. Bare i fjor hadde hun 26 turer til det hun mener er verdens flotteste ferieland. – Jeg drar