Silkeborg – byen for alle

En tur med Hjeljen, den gamle hjuldamperen, på Gudenåen er en opplevelse.
En tur med Hjeljen, den gamle hjuldamperen, på Gudenåen er en opplevelse.

Vakker natur, musikkfestivaler og kunst i verdensklasse. Det er Silkeborg. 

 

Uansett årstid har Silkeborg et vell av opplevelser å tilby sine gjester; golf, kunst og natur trekker mange til byen både i helger og for lengre ferieopphold.

Ta for eksempel turen inn på Museum Jorn og se verdensberømt kunst med en rekke verk av maleren Asger Jorn. Ellers besøk Museum Silkeborg med den 2400 år gamle Tollundmand, sannsynligvis verdens best bevarte mann. Du kan også dra til AQUA Akvarium og Dyrepark og fóre oterne og klappe fisken.

Hele sommeren er det utendørs konserter på Torvet i Silkeborg. Dette i tillegg til at flere store musikkfestivaler står på menyen – både jazz, rock, country og klassisk musikk blir servert – og da syder det av liv.

Silkeborg er også kjent for sin natur – her er faktisk Danmarks største sammenhengende skogsområde. Den fine naturen omkranser Silkeborg, og gir ideelle muligheter for en aktiv ferie med padling, sykling, bading eller vandring.

 

03/07/2023
Ønsker du en natt utenom det vanlige? Hos Nordsøen Oceanarium i Hirtshals kan du sove sammen med månefiskene. Dette kan du gjøre fra 10.
13/02/2023
Landal Rønbjerg Feriecenter ved Limfjorden er perfekt for barnefamilier. Det kan ekteparet Lindsay Asbjørnsen og Kjell Ronny Lid Johannessen og deres tre barn fra