Sjarmerende Løkken

løkken

Løkken har alltid vært noe spesielt for nordmenn på ferie i Danmark. De siste årene har byen fornyet seg uten å ødelegge den historiske sjarmen.

 

Nord-Europas beste strender, et koselig bysentrum, butikkutvalg og kunstnere som åpner dørene til sine verksteder. Skulle regnet pøse ned, kan du leke innendørs.

– Løkken har fått mer stil, gode overnattings- tilbud og høyere kvalitet på forretningene. Hyggelige kaféer og restauranter, mange ved Torvet, byr på kulinariske opplevelser og utsikt til summende byliv. Det skjer noe for alle i Løkken hele sommeren, sier Vicky Sall Jacobsen ved Løkken turistkontor.

Sett av uke 29 i sommer; da er det “Aktiv Løkken”, en nyhet i år, for folk med sans for aktive ferieopplevelser.

BREDE STRENDER
Løkken Strand har flere år på rad fått beteg-nelsen Blå Flag strand, et kvalitetsstempel som betyr rent vann og gode fasiliteter på land.

– Vi har en av Nord-Europas aller beste strender. Når små barn ser stranden for første gang, syns de det er vanskelig å forstå at det faktisk finnes så mye fin, ren sand. Barn og voksne syns også det er moro med
sandkonkurranse. Den arrangeres hver onsdag, da gjelder det å være kreativ, sier Sall Jacobsen.

Ønsker du andre aktiviteter; surfing og kiting kan anbefales.

Stranden er et yndet sted for fiskere.
Stranden er et yndet sted for fiskere.

SJARMERENDE SMÅBYIDYLL
Like bak den brede stranden ligger byen med mottoet: Løkken holder åpent, når Danmark holder fri. Alle butikkene har åpent alle ukens dager, nesten helt fra soloppgang til solnedgang i høysesongen.
Hver torsdag om sommeren inviterer butikkene til shopping med Summer by Night og kremmermarked i byens gater. Det betyr basaraktig stemning, musikk og underholdning.

Butikkene i Løkken by har åpent alle dager - og utvalget er godt.
Butikkene i Løkken by har åpent alle dager – og utvalget er godt.

I og rundt Løkken by kryr det av kunst- gallerier, og det er enkelt å få mettet sitt kulturelle behov.
Tar du en avstikker fra gågatene, åpenbarer historiske Løkken seg. Her er små, lave hus med skjeve vegger og små vinduer.

OM REGNET HØLJER NED
Skulle regnet pøse ned i ferien, er det ikke så verst å være i Løkken likevel. Du kan for eksempel lage dine egne drops på sukkertøyfabrikken. På familiedrevne Bolcheriet kommer du som besøkende tett på dropsproduksjonen. Og ikke bare får du se hvordan søtsakene blir til, er du heldig får du lage dine egne ferie-drops.

Action House med blant annet bowlingbaner, spillehall, diskotek og restaurant passer godt å besøke en regnværsdag. Her kan du også kjøre gokart, spille lasergames eller paintball.
3000 kvadratmeter store Børglum Kloster, fylt med kunst, kulturarrangementer og spennende historie er også verdt et besøk.

Vil du vite mer om Løkken:
www.loekken.dk

22/03/2024
Nå blir det enda gøyere i Fårup Sommerland – Aquaparken får to nye kjempelange vannrutsjebaner og nytt badeland for de yngste. Oppgraderingen av Aquaparken
14/03/2024
Ved påsketider titter våren frem i Aalborg – kan det pulserende storbylivet friste nå når vinteren endelig har gitt seg? – Pakk påskesekken og