Sommerbyen Løkken

Sjarmerende Løkken.
Sjarmerende Løkken.

Løkken har Danmarks beste strand. I sommer er det mange aktiviteter på den 10 kilometer lange turistattraksjonen.

 

Det var i konkurranse med 28 andre danske kystbyer Løkken gikk av med seieren for den beste stranda.

– Vi vet at stranda, klittene og den lille byen vår trekker turister. Vi gjør vårt ytterste for at gjestene skal trives, sier turistsjef Claus Brøndum.

I uke 28 og 29  gjør de ekstra mye; da arrangeres Aktive Løkken.

– Det er full aktivitet på stranda med alt fra sandslottkonkurranser til riding, fotball, surfing, kiting, drageflyging – ja, vi vil engasjere alle gjestene som ønsker det. Men det er selvsagt også lov til å nyte rolige dager under en parasoll, understreker Brøndum.

Den fine sanden og de over 500 hvitmalte badehusene som står på en lang rekke, gir stranden en spesiell atmosfære. Løkken Strand har i flere år fått betegnelsen Blå Flag Strand, et kvalitetsstempel som innebærer rent vann og gode fasiliteter på land.

Like bak stranden ligger den sjarmerende byen med motto; Løkken holder åpent, når Danmark har fri. De små, koselige butikkene har åpent nesten fra soloppgang til solnedgang.

Hyggelige kafeer og restauranter, mange ved Torvet, byr på kulinariske opplevelser.

Tar du en liten avstikker fra byens sentrum, åpenbarer historiske Løkken seg. Byen er fra slutten av 1700-tallet, og noen av husene er nesten like gamle; de er ave, skjeve og med små vinduer.

Løkken er en sommerby. I de varme måneden øker folketallet fra 1500 til 20.000 i og rundt den lille byen, men sesongen strekker seg fra påske til ut oktober.

– Vi lever av turistene og er glade når de kommer, sier Brøndum.

 

13/06/2024
Heidi Løland-Andersen fra Lillesand elsker Danmark. Bare i fjor hadde hun 26 turer til det hun mener er verdens flotteste ferieland. – Jeg drar