Sov sammen med månefiskene

Ønsker du en natt utenom det vanlige? Hos Nordsøen Oceanarium i Hirtshals kan du sove sammen med månefiskene.

Dette kan du gjøre fra 10. til 11. juli og fra 1. til 2. august – det er rift om plassene, så det kan være smart å melde seg på med en gang.

– Det er veldig populært å falle i søvn mens tusenvis av fisk og klumpfiskene, som månefisken heter på dansk, svømmer ved siden av deg, sier Sylvia Berglund ved Nordsøen Oceanarium.

En natt med månefisken er også en kveld sammen med over 6500 andre små og store fisk og havdyr, og det er en kveld med mange lærerike aktiviteter.

– Det er masse morsomme opplevelser i vente for alle som syns livet under havets overflate er spennende, sier Berglund.

Etter velkomsten sender guiden gjestene på oppdagelse blant akvariene – her kan du se alt fra fascinerende haier til lekende seler. Her er også et akvarium hvor du kan klappe fisk og studere sjøstjerner – sjøstjernene på Nordsøen Oceanarium er mye større enn de vi ser i det fri.

Guiden tar også gjestene med til akvariekjøkkenet hvor fiskenes fór gjøres klart, og dere går sammen med guiden rundt til utvalgte akvarier og er med på fóringen.

Også for barn og voksne blir det servert god kveldsmat, nemlig taco!

På kvelden blir det felles samling med informasjon om månefiskene og andre av beboerne. Månefiskene er verdens tyngste benfisk. Den største månefisken som er tatt opp av havet veide 2744 kilo og var 3,6 meter lang.

– Så store er ikke våre skjønne månefisker, sier Berglund.

Før du legger deg, er det satt av tid for å si god natt til selene.

Og når du våkner igjen, kan du si god morgen til månefiskene og deretter nyte en god frokost.

Det blir også delt ut diplomer til de som har overnattet.

– Det er langt fra alle som kan skryte av at de ha tilbrakt en natt med månefisker, sier Berglund.

22/03/2024
Nå blir det enda gøyere i Fårup Sommerland – Aquaparken får to nye kjempelange vannrutsjebaner og nytt badeland for de yngste. Oppgraderingen av Aquaparken
14/03/2024
Ved påsketider titter våren frem i Aalborg – kan det pulserende storbylivet friste nå når vinteren endelig har gitt seg? – Pakk påskesekken og