Spennende dyreopplevelser

nordsøwebaalborgzoowebrandersrcweb

I Danmark kan du besøke en rekke dyreparker og oppleve dyr som boltrer seg i naturlige omgivelser.

Et besøk i en eller flere av de danske parkene vil helt sikkert gi varige minner for små og store. Parkene byr på nye muligheter til å bli kjent med dyr man ellers bare ser på TV-skjermen.

– I år har vi åpnet et nytt og spennende anlegg som du kan gå inn i og hilse på flamingoer og kenguruer, forteller Susanne Solskov, markedsansvarlig i Aalborg Zoo.

Det nye anlegget er bare en del av Aalborg Zoo som har over 1600 dyr fordelt på mer enn 140 dyrearter, for eksempel sjimpanser, afrikanske elefanter, orangutanger, løver og isbjørn.

Mens besøker du Randers Regnskov blir du med på jungelsafari. Parken byr på tropisk klima, fantastiske planter og massevis av frittgående dyr.

En av turene kan være i den 2000 kvadratmeter store sør-amerikanske kuppelen  hvor du går på jungelstier omgitt av eksotiske trær og blomster, forbi grotter, templer, brusende vannfall og hengebroer. Her lever hundrevis av sommerfugler, frittgående dovendyr, aper og skilpadder.

I regnskogen lever også komodovaranen. Denne øgla er fascinerende på mange vis; den dreper byttet sitt med spyttet. Komodovaranen kan bli tre meter lang , veie opp til 165 kilo og er verdens største øgle. I Randers Regnskov kan du også se jaguarer boltre seg i det våte element i det kjempestore jaguaranlegget.

Til sammen har parken 450 forskjellige tropiske planter og 250 dyrearter.

Mens Nordsøen Oceanarium i Hirtshals inviterer til en undersjøisk eventyrreise.

I slutten av juni åpnet den nye utstillingen Nordsøens Jægere. Big Ocean Window, som er Danmarks største interaktive skjerm på 102 kvadratmeter, er en del av denne spennende utstillingen.

– Her kan du følge livet til det minste plankton til de største rovdyrene. Du vil se kjempehvaler, farlige haier i naturlig størrelse og gigantiske fiskestimer som utfolder seg, sier Silvia Berglund hos Nordsøen Oceanarium.

Nordsøens Jægere blir et supplement til alt det andre du kan oppleve på Nordsøens Oceanarium. Her kan du se en rekke spektakulære fisk i mer enn 70 akvarier, et av dem Nord-Europas største med 4,5 millioner liter vann.  Her svømmer blant annet haier og en mengde stimfisk.

Andre parker som bør besøkes; Givskud Zoo, JyllandAkvariet, Aqua Akvarium og Dyrepark, Jyllands ParkZoo og Silkeborg Ørnereservat.

 

13/06/2024
Heidi Løland-Andersen fra Lillesand elsker Danmark. Bare i fjor hadde hun 26 turer til det hun mener er verdens flotteste ferieland. – Jeg drar