Strender som lokker

Grenen,_Skagen

De brede, hvite strendene er som skapt for strandløver, men er også boltreplasser for de som liker fartsfylte aktiviteter.

 

– Danske strender er flotte, et mekka for alle. Ved over 200 vaier det blå flagget, som betyr rent vann og rene forhold på land, forteller konsulent i Friluftsrådet Blå Flag i Danmark, Brian Samuelsson.

– Variasjonen på de danske strendene er stor; noen er barnevennlige, noen nesten folketomme, noen inviterer til fartsfylt lek, sier Samuelsson.

Surfeparadis
Vestkystens strender lokker til ulike vindaktiviteter. Helt fra Hanstholm i nord til Krig Vig i sør er det fantastiske surfeforhold, enten du er barn eller voksen, amatør eller profesjonell.

På Rømø og Fanøs brede strender er det også muligheter til å få adrenalinkick. Her kan du leie blokart, en trehjuling med seil og snorer som styrer hjulene.

Kitebuggy er et alternativ til blokart. Dette er også en trehjulet sak, men her styres det hele med føttene og du drives fremover av fallskjerm som holdes i hendene.

Sandslott
Andre vil heller bygge sandslott på stranden. Noen steder, for eksempel på Løkken Strand, arrangeres sandbyggingskonkurranse.

Løkken Strand er for øvrig en av strendene hvor det Blå Flag vaier, og dette er en spesielt barnevennlig strand.

Ønsker du rolige vindforhold, bør du dra til østkysten. Her er bølger og strøm mindre kraftige, Sæby strand, Hou strand , Palmestranden i Frederikshavn og Øster Hurup Strand anbefales.

Strendene ved Skagen er kanskje spesielt vakre og kjente. Og Bisnap Strand i Hals er kåret til Danmarks beste.

Strendene ved Jammerbugten egner seg godt til kitesurfing.
Strendene ved Jammerbugten egner seg godt til kitesurfing.

 

05/07/2024
Flere ganger i året reiser familien Nilsen fra Flekkerøy til Landal Rønbjerg Feriesenter ved Limfjorden. – Et helt perfekt sted for barnefamilier. Vi kan
13/06/2024
Heidi Løland-Andersen fra Lillesand elsker Danmark. Bare i fjor hadde hun 26 turer til det hun mener er verdens flotteste ferieland. – Jeg drar