Sushi-frelst

Restaurant Fusion

Like i vannkanten på Aalborgs nye havnefront ligger Restaurant Fusion. Her skapes matkunst.

 

Besøket på den kombinerte gourmet- og sushirestauranten er en kulinarisk opplevelse.

– Den beste sushien jeg noensinne har smakt, erklærte vår sushielskede fotograf, erfaren som han er med japansk sjømat.

Personlig har jeg aldri vært for rå havprodukter. Helt til nå. Verten vår, Vinh Q. Du, fikk meg til å smake. Og jeg ble frelst. Han fikk meg også til å spise med pinner, det var ingen suksess. Det er en vanskelig kunst å spise pent med pinner – kniv og gaffel ble redningen. Jeg ville nemlig sørge for at jeg fikk i meg all sushien, både den med reker og den med krabbe. Ikke bare var det nydelig, sushien var også utrolig delikat og kreativt dandert på fatet.

Himmelsk
Neste rett vi ble servert var ikke mindre velsmakende. Kjøttet smeltet på tungen og rødvinssausen smakte himmelsk. Vi hadde bestilt US Angus højreb med brissel, gulerodkimchee, kejsehætte og Yamagobo. Det kan anbefales.

Vi er ikke alene om å være imponert. Nordjyske, den store regionavisen, skriver følgende: ”Gigantisk flott smak. Vi sier velkommen i ligaen blant landsdelens bedste spisesteder.”

– Vi kombinerer matkunst fra Europa og Asia. Vi ønsker å lage moderne, sunn og luksuriøs mat, sier Vinh Q. Du. Han har designet restauranten, og driver og eier stedet.

For Vinh Q. Du er Restaurant Fusion en drøm som har gått i oppfyllelse.

Trendy
I Restaurant Fusion blir vi tatt i mot av tjenere, som det heter på dansk. De hjelper med yttertøy og viser høflig vei til bordet med unik utsikt over fjorden og havna.

Bord og stoler er svarte og hvite. Dukene er fjernet, det gir et snev av Østens enkelhet. Champagne-Loungen midt i lokalet har vegger av fiberlys, og gjør restauranten trendy. Det gjør også de hvite og grønne barstolene langs sushibaren, her kan gjestene spise og samtidig se hvordan sushien tilberedes.

En drøm
Restaurant Fusion er Vihn Q. Du sin store drøm. – For meg handler det om å gi gjester en opplevelse langt utover det vanlige. Det handler om det gode liv, om kvalitet og om å behandle råvarer med respekt. Å drive restaurant krever mye energi. Her lever jeg ut drømmen, sier Vihn Q. Du.

Han har lang erfaring i faget; nesten helt siden han kom som båtflyktning til Danmark i 1979 har han hjulpet til i farens grillbar. Siden tok han sin utdannelse på Hotel Scheelsminde i Aalborg. Han har vært kokk i Paris, på Rosdahls restaurant i Aalborg og på Pakhuset i Skagen.

Strandvejen 4, Aalborg
www.restaurantfusion.dk

Restaurant Fusion er minimalistisk og moderne.

 

03/07/2023
Ønsker du en natt utenom det vanlige? Hos Nordsøen Oceanarium i Hirtshals kan du sove sammen med månefiskene. Dette kan du gjøre fra 10.
13/02/2023
Landal Rønbjerg Feriecenter ved Limfjorden er perfekt for barnefamilier. Det kan ekteparet Lindsay Asbjørnsen og Kjell Ronny Lid Johannessen og deres tre barn fra