Velkommen til Vannmark

Deilig vanntemperatur i tropiske omgivelser er en kort ferjetur unna.

 

Kunstige palmer, kunstige bølger, men ekte sand og vann – det er danske badeland. I Danmark finnes badeland i alle størrelser; like moro kan det være å tilbringe en dag i de minste på rundt 1000 kvadratmeter som det er å boltre seg i store anlegg på 10.000 kvadratmeter.

I Billund ligger Skandinavias største badeland, Lalandia Aquadome, som er et evigstort vannparadis for barn og voksne. Badelandet er på 10.000 kvadratmeter og det ligger i et gigantisk ferie- og opplevelsessenter. Her er vannrutsjebaner, bølgebasseng og dykkergrotter med tropiske fisk. Og her kan man rutsje i oppblåsbare flåter.

På Skallerup, bare 20 minutters kjøretur fra ferjeterminalen i Hirtshals, kan du bade i et gedigent badeland og leke i et nesten like stort lekeland. I badelandet er det blant annet en 78 meter lang rutsjebane med vannfall og en mengde lys- og lydeffekter.

– Badelandet er superhyggelig innredet. Her føler man seg nærmest hensatt til antikkens verden; omgitt av søyler, klippehuler, fossefall, vinranker og palmetrær. Hos oss kan de vannglade boltre seg i mange timer. På Skallerup er det både vannland, svømmehall, barnebasseng, spabad, dampbad og sauna. Her er mange aktiviteter og masse moro for barn og for voksne som vil leve ut barnet i seg, sier Jonna Madsen, markedssjef på Skallerup Klit Feriecenter.

På Skærbæk Fritidscenter frister de også med et stort vannland. Her er det tre bassenger, lang rutsjebane, vipper, sauna og spabad.

Også i Frederikshavn kan du ta en karibisk dukkert. På Stena Lines hotell er et 1500 kvadratmeter badeland som gjenåpner etter renovering. Her er det innredet for å gi en følelse av å være i Karibia, med grotter, kokosnøtter og andre tropiske planter.

I Slotsøbadet i Kolding er det også noe for en hver smak. Og bademoro er det hos de fleste feriesentrene. Så søker du behagelige badetemperaturer og fartsfylte vannopplevelser; muligheten er mange i Danmark.

Stemningsfull grotte i Lalandia Aquadome.

 

22/03/2024
Nå blir det enda gøyere i Fårup Sommerland – Aquaparken får to nye kjempelange vannrutsjebaner og nytt badeland for de yngste. Oppgraderingen av Aquaparken
14/03/2024
Ved påsketider titter våren frem i Aalborg – kan det pulserende storbylivet friste nå når vinteren endelig har gitt seg? – Pakk påskesekken og